Veltman: "Ik zie geen reden waarom ik gewisseld moet worden""

Er is veel discussie of Joël Veltman wel de vaste rechtsback van Ajax moet blijven. De verdediger snapt dat, maar is het er niet volledig mee eens.

"Er is best veel kritiek op mij, dat klopt. Ik heb niet echt een ding waarin ik uitblink", vertelde Veltman in gesprek met Ajax Life. "Ik sta naast Sánchez, die help ik enorm. Niet voor niks speelt hij heel goed de laatste weken, het hele seizoen eigenlijk wel. Daar heb ik ook mijn aandeel in."

"Ik sta mijn mannetje, probeer zoveel mogelijk vooruit te voetballen. Ik zet het neer voor me, daardoor komen we minder in de problemen. We hielden tegen FC Groningen weer de nul. Ik heb alleen geen goeie tackle en ren ook niet telkens langs de zijlijn. Ik heb geen specifiek ding, ik ben meer een allroundertje."

Veltman heeft in Kenny Tete een geduchte concurrent voor de rechtsbackpositie bij Ajax. "Hij doet het goed en traint ook goed, maar ik zie geen reden waarom ik gewisseld moet worden. Helemaal niet. Ik scoor hoog qua onderscheppingen en tackles, dat heb ik wel een beetje meegekregen. Maar Kenny was goed tegen Panathinaikos en dan wordt zo’n discussie gevoed. Ik vind discussie prima, als ik maar speel."