Duitsers vernederen Braziliaanse beachvolleybalsters in finale

De Duitse beachvolleybalsters Laura Ludwig en Kira Walkenhorst hebben de Braziliaanse fans een olympisch trauma bezorgd. Op de Copacabana in Rio de Janeiro vernederde het Duitse duo de Braziliaanse wereldkampioenen Agatha en Barbara in de olympische finale.

De Braziliaanse speelsters begonnen prima aan het duel, maar al snel namen Ludwig en Walkenhorst het initiatief over. De Europees kampioenen gaven dat ook niet meer weg en na ruim twintig minuten was de eerste set binnen en was het publiek muisstil: 21-18. In de tweede set kwam het Braziliaanse duo zelfs geen moment meer in de wedstrijd en dat hadden de fans op de tribunes al snel door. Zoals te doen gebruikelijk tijdens deze Spelen floten ze de tegenstanders flink uit, maar dat mocht niet baten: Ludwig en Walkenhorst lieten zich niet van de wijs brengen en na in totaal nog geen drie kwartier en een 21-14 setwinst was het goud binnen.

Ook in de strijd om brons konden de Braziliaanse fans overigens niet juichen. Larissa en Talita verloren dat duel van de Amerikaanse legende Kerri Walsh Jennings - goed voor goud in 2004, 2008 en 2012 - en diens partner April Ross: 21-17, 17-21, 9-15.