Bomaanslag op vliegveld Istanboel, zeker 36 doden

Op de luchthaven Atatürk Airport in het Turkse Istanboel heeft dinsdagavond een aanslag plaatsgevonden. Volgens diverse bronnen zijn er minstens twee explosies gehoord alsmede geweerschoten.

De explosies zouden plaats hebben gevonden in de internationale vertrekhal. Het is nog niet bekend hoeveel slachtoffers er zijn gevallen. Turkse autoriteiten houden er rekening mee dat het om een zelfmoordaanslag gaat.

Update 7:41 uur:
Volgens de Turkse premier zijn er 36 mensen gedood en 147 mensen gewond. Het dodental loopt waarschijnlijk nog op.

Waarschijnlijk zijn er drie zelfmoordterroristen die met de taxi naar het vliegveld zijn gekomen. Eerst openden ze het vuur en bliezen daarna zichzelf op. 

Update 00:27 uur:
Associated Press meldt dat er 50 doden zijn geteld, en mogelijk 100+ gewonden. Tegelijkertijd heeft de Turkse overheid een gedeeltelijke mediastilte ingelast en zijn diverse social media geblokkeerd.

Update 23:36 uur:
Een agent heeft mogelijk erger doen voorkomen door één van de mogelijk drie terroristen neer te schieten. Nadat de terrorist op de grond ligt laat hij nog wel zijn bom ontploffen.


Update 23:08 uur:
Het dodental is nu ook naar boven toe bijgesteld, momenteel worrden er 28 doden gemeld door de gouverneur Vasip Şahin van Istanboel.

Update 22:48 uur:
Het aantal gewonden is gestegen naar 60 waarvan een onbekend aantal nog niet buiten levensgevaar is. Tevens is er een video verschenen van de beveiligingscamera ten tijde van de aanslag.


Update 21:59 uur:
Turkse minister van Justitie Bekir Bozdağ meldt dat er zeker 10 dodelijke slachtoffers zijn gevallen.

Update 21:50 uur:
Diverse bronnen spreken over minstens 40 gewonden, over eventuele dodelijke slachtoffers is nog niks bekend. Een terrorist zou eerst met een kalasjnikov het vuur hebben geopend en vervolgens zichzelf hebben opgeblazen.

Later meer ...