Hockeysters verliezen oefenwedstrijd van Verenigde Staten

De hockeysters hebben hun tweede oefenduel met de Verenigde Staten met 2-3 verloren. Het vorige duel werd nog met 4-2 gewonnen. Maria Verschoor, Laura Nunnink, Frederique Derkx, Michelle van der Pols, Larissa Meijer en Laurien Leurink keken toe vanaf de tribune.

De Nederlandse dames combineerden sterk in de openingsfase, maar het waren de Verenigde Staten die de score openden. Een Nederlandse strafcorner werd niet goed gestopt, waarna de Amerikaanse dames er snel uit kwamen. De backhand van Kathleen Bam, het eindstation van de aanval, ging onder Joyce Sombroek door. Slechts twee minuten later scoorde Oranje de gelijkmaker. Een strafcornersleep werd er nog uitgelopen, maar vervolgens combineerden de Oranje de bal alsnog de goal in. Lidewij Welten gaf het laatste tikje. Nederland combineerde bij vlagen schitterend, met splijtende passes van achteruit van Willemijn Bos en korte combinaties op het middenveld. Tot groot gevaar in de Amerikaanse cirkel kwam het echter maar nauwelijks in het 1e kwart.

In het tweede kwart gaf Kitty van Male prachtig voor, maar Xan de Waard miste de tip-in. Een wederom snelle uitbraak volgde, waar de Amerikaanse dames een strafcorner uit haalden. Die werd binnen geflatst door Lauren Crandall. Een duwtje in de rug van een Amerikaanse door Margot van Geffen leverde vijf minuten voor rust nog een strafcorner op, maar die werd sterk verdedigd. De mooie combinaties uit het eerste kwart waren in het tweede kwart nog slechts sporadisch te zien. In plaats daarvan werd regelmatig onnodig balverlies geleden.

In het derde kwart waren er aanvankelijk weinig kansen te bespeuren aan beide kanten. Kelly Jonker had de beste kans op de gelijkmaker, maar de Amerikaanse keepster zat er goed bij en Jonker zag haar backhand uit de rebound naast rollen. In het laatste kwart bouwden de Verenigde Staten hun voorsprong verder uit via een tip-in van Kathleen Sharkey. Caia van Maasakker bracht de marge weer op één doelpunt verschil, door de 3-2 binnen de slepen uit een strafcorner.

Een slotoffensief van Oranje volgde, maar de Nederlandse dames kwamen maar met moeite door de Amerikaanse verdediging heen. Zelfs een extra veldspeelster – Joyce Sombroek werd in haar honderste interland naar de kant gehaald in de laatste minuten – mocht niet baten. De hockeydames verliezen hun tweede duel van de Verenigde Staten, met 2-3.