Wilders wil en krijgt uitstel strafzaak

Geert Wilders en zijn advocaat Geert-Jan Knoops wilden 3,5 maand uitstel van het strafproces tegen de PVV-leider. Dat verzoek is bij de rechtbank gedaan, bleek donderdag tijdens een zitting bij de beveiligde rechtbank op Schiphol. Wilders en Knoops waren daarbij niet aanwezig. 

De rechtbank heeft Geert Wilders tot 23 september uitstel gegeven voor het voeren van zijn verweer tegen zijn vervolging, voorafgaand de inhoudelijke behandeling van zijn strafzaak. Knoops vroeg om uitstel omdat hij meer tijd nodig heeft voor eigen onderzoek, nu de rechtbank heeft besloten om geen extra deskundigen te benoemen. De advocaat zoekt nu zelf deskundigen om de verdediging van Wilders te onderbouwen.

Deskundigen
De rechtbank wees eerder verzoeken van Wilders om deskundigen te benoemen af, omdat die "niet noodzakelijk zijn voor het beoordelen van de strafzaak''. De advocaat zoekt nu zelf deskundigen om de verdediging van Wilders te onderbouwen. Knoops heeft om uitstel gevraagd omdat hij meer tijd nodig heeft voor eigen onderzoek, nu de rechtbank heeft besloten geen extra deskundigen te benoemen.

Wilders wordt vervolgd om zijn omstreden 'minder Marokkanen'-uitspraken. Hij is aangeklaagd voor belediging van Marokkanen op grond van ras en het aanzetten tot discriminatie en haat.

Wilders wil 3,5 maanden uitstel strafzaak
Wilders wil 3,5 maanden uitstel strafzaak (Foto: ANP)