FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 26 mei 2016

Wielrenner rijdt door na aanvaring met rolstoeler

Donderdagavond rond 18:00 was een groep rolstoelers en hun begeleiders in Zoetermeer onderweg naar de afsluiting van de rolstoel4daagse. Uit de tegengestelde richting kwam een wielrenner aan die blijkbaar flink haast had, want hij duwde een andere fietser opzij, die daardoor begon te slingeren en op een rolstoeler terecht kwam.

Er zijn geen gewonden gevallen bij het incident, wel sneuvelde er een bril van het slachtoffer, dat logischerwijs enorm geschrokken is. De wielrenner, gekleed in een rood wielrennerspak met donkere tekens erop, reed na het incident door. Eén van de begeleiders roept de doorrijder op Facebook op om zich te melden en het slachtoffer zijn excuus en een bos bloemen aan te bieden.

Volgens de begeleider kan de dader zich maar beter melden, aangezien het voorval zich voordeed voor het gebouw van de AIVD, waar meer dan voldoende opsporingscamera’s zouden hangen. 

Microsoft, Facebook leggen kabel naar Europa

Microsoft en Facebook gaan samen een onderzeese datakabel leggen in de Atlantische Oceaan. Die komt tussen Virginia Beach in Amerika en Bilbao in Spanje te liggen, een afstand van 6600 kilometer. De aanleg begint in augustus en moet in oktober 2017 klaar zijn.

Met de kabel willen Microsoft en Facebook hun klanten snelle online- en clouddiensten bieden. De kabel moet een bandbreedte van 160 terabyte per seconde krijgen. Microsoft heeft de verbinding onder meer nodig voor gebruikers van Bing, Office 365, Skype, Xbox Live en Azure. Facebook wil de snelheid van de kabel benutten voor video's, die steeds belangrijker worden.

Microsoft en Facebook hebben donderdag niet bekendgemaakt hoeveel de kabel, Marea genaamd, moet gaan kosten.

Microsoft, Facebook leggen kabel naar Europa
Microsoft, Facebook leggen kabel naar Europa (Foto: BuzzT)

Trump wil klimaatverdrag opzeggen

Donald Trump wil als hij tot Amerikaans president wordt gekozen het klimaatverdrag van Parijs opzeggen. Ook wil hij milieubepalingen die een rem zetten op de energie-industrie afschaffen. Trump zei dit donderdag in Bismarck in North Dakota, de een na grootste olieproducerende staat in de Verenigde Staten.

Het was voor het eerst dat Trump details gaf van het energiebeleid dat hij hoopt te voeren. Zijn Democratische rivalen in de strijd om het Witte Huis, Hillary Clinton en Bernie Sanders, willen op duurzame energie inzetten om klimaatverandering tegen te gaan.

Trump zei ook dat hij een omwille van het milieu door president Barack Obama afgewezen pijpleiding van Canada naar de Verenigde Staten alsnog wil laten uitvoeren en wil delen in de winst. "Dat is hoe wij ons land weer rijk zullen maken." Hij zei dat Obama "alles gedaan heeft om Amerikaanse energie in de weg te zitten", wat onder Clinton "nog veel erger zal worden".

Trump wil klimaatverdrag opzeggen
Trump wil klimaatverdrag opzeggen (Foto: ANP)

'Kankerpatiënt vaak te angstig voor terugkeer'

Een van de drie mensen die kanker overleven, ervaart in te ernstige mate angst voor terugkeer van de ziekte. Dat concludeert gedragswetenschapper José Custers in haar promotieonderzoek aan het Radboudumc in Nijmegen.

"Deze angst leidt tot problemen in het dagelijks leven. Mensen met angst maken zich veel zorgen, hebben moeite met het maken van toekomstplannen of zijn extreem alert op lichamelijke symptomen", zegt Custers donderdag.

Steeds meer mensen blijven in leven na behandeling van kanker. Ze zijn in meer of mindere mate bang dat de ziekte terugkeert. Deze angst is normaal en neemt meestal af in de loop van de tijd. "Maar bij een derde van de patiënten blijft de angst sterk aanwezig. Zelfs vijf tot tien jaar na het afronden van de behandeling komt deze angst nog voor", vertelt de psycholoog.

Begeleidenkanker
Volgens haar is er in Nederland nu geen behandeling om deze mensen goed te begeleiden. "Het is momenteel onvoldoende bekend bij artsen en patiënten dat de angst zodanig ernstige vormen kan aannemen, dat patiënten zich erdoor geïnvalideerd voelen", aldus de psycholoog.

Onlangs bleek uit onderzoek van KWF Kankerbestrijding al dat angst in de top vier van problemen staat. "Het is een psychische reactie op een lichamelijk probleem. Zorgwekkend vinden we dat juist deze zorg tekort schiet. Mensen die angstig zijn, kunnen last hebben van een aanpassingsstoornis. De behandeling hiervan voor kankerpatiënten wordt niet meer vergoed in het basispakket." Minister Edith Schippers (Volksgezondheid, Welzijn) krijgt van KWF binnenkort een voorstel voor een nieuwe richtlijn.

Het Nijmeegse Radboudumc is een proef begonnen met een behandeling voor patiënten die zwaar gebukt gaan onder angst. Custers onderzocht voor haar studie meer dan 660 patiënten met borstkanker en darmkanker.

'Kankerpatiënt vaak te angstig voor terugkeer'
'Kankerpatiënt vaak te angstig voor terugkeer' (Foto: ANP)

Straaljagers botsen voor Amerikaanse kust

Twee F/A-18-Hornets van de Amerikaanse marine zijn donderdag in de lucht op elkaar gebotst op ongeveer 30 kilometer uit de kust van North Carolina. De jachtbommenwerpers hadden elk twee inzittenden. Alle vier overleefden de klap. Of er sprake is van verwondingen, is nog niet duidelijk.

De piloten en schutters werden door een vissersschip uit het water gehaald en later door een helikopter van de kustwacht naar een ziekenhuis in Norfolk gebracht, meldt het blad Virginian Pilot.

Volgens de marine behoorden de Hornets tot het Oceana Naval Air Station in Virginia Beach en waren ze bezig aan een routinemissie. De oorzaak van het ongeval wordt onderzocht.

Straaljagers botsen voor Amerikaanse kust
Straaljagers botsen voor Amerikaanse kust (Foto: ANP)

Snelheid Red Bull verrast Mercedes

Het Mercedes-duo Lewis Hamilton en Nico Rosberg is verrast door de snelheid van Red Bull. Donderdag bleek Daniel Ricciardo de snelste rijder van de dag, met een voorsprong van ruim zes tienden van een seconde op Hamilton. Rosberg en Ricciardo's teammaat Max Verstappen eindigden de dag als derde en vierde op iets minder dan een seconde. "Het is zeker verrassend hoe snel ze zijn," zucht Rosberg. "We hadden ze snel verwacht, maar ook weer niet zo snel. Wij hebben nog een hoop huiswerk te doen."

Wereldkampioen Hamilton sloot zich daarbij aan, maar nuanceerde het gat met Ricciardo wel enigszins. "Ik heb niet het idee dat ik een geweldige ronde heb gereden," stelt de Brit. "Ik kan sneller. Misschien geen zes tiende, maar zeker wel iets sneller. Het gat is kleiner dan dat het eruit ziet. Wij zitten binnen enkele tienden van een seconde. Maar ze zijn zeker een bedreiging. Red Bull is snel, heel snel."

Rosberg weet nog niet helemaal zeker hoe Mercedes het gat moet dichten. "Het is heel simpel: zij waren vandaag sneller dan wij. Wij moeten nu diep graven om een flinke hoeveelheid tijd te vinden. We kunnen nog iets meer vermogen uit de motor halen maar daar gaan we geen zes tiende mee winnen." Toch zal die tijd gevonden moeten worden voor de kwalificatie, meent Hamilton. "Je kan op deze baan niet inhalen," zegt hij. "Dus wordt kwalificatie de race en zien we een optocht, een treintje, op zondag."

Inktvissen veroveren de wereld!

Ze zijn intelligent, zien er alien-achtig uit, zijn met velen en gaan de aarde veroveren! Nou ja, 70,9 procent daarvan dan. Een onderzoek van de universiteit van Adelaide in Australië laat zien dat inktvissen massaal in aantal toenemen.

Maritiem bioloog Zoe Doubleday en wat van haar collegae hebben de data van diverse onderzoeken plus de vangst en bijvangst van de visserij nog eens kritisch bekeken. Hieruit bleek dat er van onze apart gevormde vriendjes tussen 1953 en 2013 veel bijgekomen zijn. Zoe kwam hier per toeval achter: eigenlijk zat ze achter de cijfers aan van de zeekat Sepia apama, een soort die wat minder succesvol is.

Over de hele wereld jeukt het dus van de dieren die zeer bedreven zijn in het voorspellen van de voetbaluitslagen. Dit geldt zowel voor de diepzee, als de kustgebieden, in elke leefomgeving.

De oorzaak hiervan is niet helemaal duidelijk. Maar wetenschappers zouden geen wetenschappers zijn als ze hier niet een 'educated guess' aan hangen. Een reden zou bijvoorbeeld overbevissing kunnen zijn. Hierdoor hebben vrienden van Spongebob minder concurrentie te geduchten. In tegenstelling tot andere diersoorten zijn inktvissen zeer goed om zich aan te passen aan veranderende omstandigheden, bovendien planten ze zich -wanneer ze de kans krijgen- voort als konijnen. Met een duidelijk afname van andere predators, die calamares nooit versmaden, blijven er meer in leven, waarop de kindertjes op latere leeftijd hetzelfde seksuele patroon kunnen volgen als hun ouders. And so on...

"In een lege tuin zal vanzelf onkruid gaan groeien. Inktvissen kan je daarmee vergelijken", vertelt Zoe liefdevol over haar studieobjecten.

Bioloog Rigoberto Rosas-Luis van de Laica Eloy Alfaro de Manabí-universiteit in Ecuador gaat helemaal mee in deze gedachtegang. Inktvissen zijn geen moeilijke gasten aan tafel en eten vrijwel alles. Deze eigenschappen maakt ze uitermate geschikt om nieuwe gebieden te koloniseren.

Een andere oorzaak van de toename zou de stijgende watertemperatuur zijn. Dit zou de levenscyclus van de dieren versnellen.

Het is niet helemaal duidelijk wat het effect van de toename is. Het zou nog wel eens kunnen zijn dat de dieren zo'n beetje de kibbeling (hoewel het dan nog een andere naam heeft) uit onze monden gaat stelen. Positief is dat we zelf vaker inktvissen op ons bord zullen vinden.

Dat de veelpotige dieren slim of zelfs intelligent zijn, is al een paar keer aangetoond. In gevangenschap zijn er exemplaren die speelgedrag vertonen, lastige puzzelproblemen oplossen en bij tijd en wijle uit het toegewezen aquarium ontsnappen, om op zoek te gaan naar voedsel.

'Foto-app Snapchat 18 miljard dollar waard'

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De mobiele app Snapchat, waarmee gebruikers elkaar fotoberichtjes kunnen zenden die na enkele seconden weer verdwijnen, heeft met een recente financieringsronde 1,8 miljard dollar opgehaald en wordt nu gewaardeerd op 18 miljard dollar. Dat meldden ingewijden rond de internetonderneming.

Bij een eerdere financieringsronde in mei vorig jaar werd de app nog gewaardeerd op 15 miljard dollar. Tot de recente investeerders zouden onder meer Sequioa Capital, General Atlantic en Fidelity Investments behoren. Snapchat heeft meer dan 100 miljoen dagelijkse gebruikers wereldwijd.

Facebook probeerde in 2013 Snapchat nog tevergeefs over te nemen voor 3 miljard dollar.

'Foto-app Snapchat 18 miljard dollar waard'
'Foto-app Snapchat 18 miljard dollar waard' (Foto: ANP)

Aboutaleb niet tegen Samsom om lijsttrekkerschap

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb gaat het niet opnemen tegen Diederik Samsom als het gaat om het lijsttrekkerschap van de PvdA voor de komende verkiezingen. Dat zegt hij donderdagavond in Nieuwsuur.

,,Het is raar als je een leider heel lang hebt gesteund om dan ineens te zeggen: nou Diederik, nu ben ik jouw opponent! Dat is een bizarre situatie", zegt Aboutaleb tegen Nieuwsuur. ,,Misschien klinkt dat in de oren van anderen niet zo, maar ik zit zo als mens niet in elkaar."

Er werd wel druk over zijn kandidatuur gespeculeerd, omdat hij erg populair is en wordt geprezen om de wijze waarop hij zijn burgemeesterschap vervult.

Het is echter nog steeds niet duidelijk of Samsom zich wel kandidaat stelt. Vicepremier Lodewijk Asscher denkt er ook nog over na of hij lijsttrekker wil worden Tegen hem wil Aboutaleb misschien wel in het strijdperk treden, zo lijkt het. ,,Minister Asscher heeft natuurlijk een wat andere positie, die zit in het kabinet en neemt wel eens maatregelen waar ik graag voor applaudisseer, maar ook wel eens maatregelen waar ik het niet mee eens ben", aldus de burgemeester van Rotterdam op de site van Nieuwsuur.

Aboutaleb niet tegen Samsom om lijsttrekkerschap
Aboutaleb niet tegen Samsom om lijsttrekkerschap (Foto: ANP)

Regiovervoer Parijs dreigt met staking bij EK

Een vakbond voor werknemers in het Parijse regiovervoer, SUD-RATP, heeft donderdag opgeroepen tot een staking met ingang van vrijdag 10 juni. Dat is de dag dat het Europees kampioenschap voetbal van start gaat.

De krant Le Figaro meldde donderdag dat de bond woedend is omdat regiovervoerder RATP (Régie Autonome des Transports Parisiens) voor het tweede achtereenvolgende jaar geen loonsverhoging wil toekennen.

Het openbaarvervoersbedrijf maakt volgens de bond recordwinsten, terwijl het personeel op de nullijn blijft staan. SUD-RATP is niet de enige bond in het Parijse regiovervoer. Hij neemt in ledenaantal de derde plaats in bij het personeel van de RATP. Of de andere bonden gaan meedoen aan de staking, is niet bekend.

Regiovervoer Parijs dreigt met staking bij EK
Regiovervoer Parijs dreigt met staking bij EK (Foto: ANP)

Teller klachtenlijn LAKS boven de 200.000

Bij de klachtenlijn van het Landelijk Aktie Komitee Scholieren zijn tot nu toe meer dan 200.000 klachten binnengekomen. Dat nieuwe record werd donderdag bereikt. Het LAKS had dit jaar juist ingezet op minder klachten en had eindexamencoördinatoren vooraf gewezen op praktische zaken die niet goed gaan. Daarover kwamen dan ook minder klachten.

Donderdag stonden voor vwo'ers muziek en aardrijkskunde op het programma, voor havisten tekenen/handenarbeid/textiel en voor vmbo'ers nask (natuurkunde/scheikunde). "Er is weinig geklaagd. Over creatieve vakken komen sowieso meestal weinig klachten binnen", aldus woordvoerder Loran Hempenius. "Vaak horen we: dát was een leuk examen."

Voor verreweg de meeste scholieren zit het eindexamen er op. Vrijdag staan voor een klein aantal eindexamenkandidaten nog Arabisch, Russisch, Spaans, Turks en Fries op het programma.

Teller klachtenlijn LAKS boven de 200.000
Teller klachtenlijn LAKS boven de 200.000 (Foto: ANP)

Tsjechië blijft laatste rookrijk van Europa

Een lang en zorgvuldig voorbereid wetsontwerp om het roken in de horeca in Tsjechië te verbieden, heeft het niet gehaald in het parlement. De Tsjechische premier Sobotka baalt, want nu dreigen er strafkortingen op subsidies van de Europese Unie.

In alle andere landen van de EU gelden sinds enige tijd gehele of gedeeltelijke rookverboden. De Tsjechen vormen de uitzondering. In Praag kan de bezoeker van restaurants en kroegen nog overal een sigaret opsteken. De overheid in het Midden-Europese land probeert al sinds 1994 het roken in de horeca aan banden te leggen. Een hele rij ministers van Volksgezondheid is echter stukgelopen op de halsstarrige houding van de volksvertegenwoordiging.

Dit keer steunde zelfs de bekendste roker van het land, president Milos Zeman, het verbod. Hij noemde roken ooit het beste middel tegen Alzheimer, omdat de roker eerder sterft aan een hart- of longaandoening eer hij Alzheimer krijgt. Maar de zwarte humor van Zeman hielp niet. Een flinke meerderheid in het parlement stemde tegen het ontwerp, zo meldt Die Welt.

Tsjechië blijft laatste rookrijk van Europa
Tsjechië blijft laatste rookrijk van Europa (Foto: ANP)

Onderzoek naar Hitlergroet in Buchenwald

De binnenlandse veiligheidsdienst van Thüringen heeft donderdag een gerechtelijk onderzoek ingesteld naar aanleiding van een foto waarop twee mannen de Hitlergroet brengen in het herdenkingsoord Buchenwald. De foto is gemaakt in de kelder van het voormalig concentratiekamp bij Weimar, waar in de Tweede Wereldoorlog tienduizenden mensen zijn vermoord. De afbeelding is via Twitter verspreid door Britse neonazi's, getuige de vlag van hun organisatie die erop is te zien.

De stichting die het complex beheert, heeft aangifte gedaan. Directeur Volkhard Knigge sprak zijn afschuw uit over deze "schandalige vernedering van de gedeporteerden die vastzaten in Buchenwald, onder wie ook Britten". Volgens hem is het aantal strafbare feiten gepleegd door rechts-extremisten op plekken ter nagedachtenis van de slachtoffers van het naziregime in 2015 verdubbeld tot twintig. Dit jaar zijn er tot tot dusver zeven gemeld bij de Duitse justitie.

Onderzoek naar Hitlergroet in Buchenwald
Onderzoek naar Hitlergroet in Buchenwald (Foto: ANP)

Speurtocht naar Israël-etiket mag gewoon

Pro-Palestijnse actievoerders die supermarkten controleren op producten van de Westelijke Jordaanoever met het etiket 'uit Israël', zijn alleen aan te pakken als ze schade toebrengen of intimiderend gedrag vertonen. Maar verder geldt de vrijheid van meningsuiting.

Dat zei minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders donderdagmiddag in de Tweede Kamer, naar aanleiding van berichten dat leden van de Diensten Onderzoek Centrum Palestina (DocP) supermarkten bezoeken om naar Israëlische producten te speuren en op te roepen tot een boycot van spullen die in de bezette gebieden zijn geproduceerd.

Kees van der Staaij van de SGP vroeg of dat hier net zoals in Frankrijk te bestrijden valt, maar dat denkt Koenders dus niet. Hij wees erop dat de regering wel tegen een boycot is, maar de actievoerders mogen vinden wat ze vinden. Raymond de Roon van de PVV noemde de acties "te walgelijk voor woorden" en sprak van een 'labelling-shariapolitie'.

De Europese Unie wil dat producten uit bezette gebieden niet meer als 'made in Israël' worden aangeboden, niet uit politieke overwegingen, maar om de consument optimaal voor te lichten. Vanuit de Kamer was eerder het verzoek gekomen te pleiten voor Europese "richtsnoeren"voor alle producten uit alle bezette gebieden ter wereld. Koenders is daarover de boer op geweest, maar heeft er geen handen voor op elkaar gekregen, zo liet hij donderdag weten.

Speurtocht naar Israël-etiket mag gewoon
Speurtocht naar Israël-etiket mag gewoon (Foto: ANP)

Trentin boekt zege in extremis in Giro

Matteo Trentin heeft de achttiende etappe van de Giro d'Italia op zijn naam geschreven. De Italiaan achterhaalde in de straten van Pinerolo Moreno Moser en Gianluca Brambilla om naar de zege te sprinten. Steven Kruijswijk behield met gemak de leiderstrui.

De etappe tussen Muggio en Pinerolo was met 240 kilometer de langste van deze Giro en de toppers namen een snipperdag. Een groep van 24 coureurs nam de benen en mocht om de prijzen strijden. Onder hen waren de Nederlanders Albert Timmer (Giant-Alpecin) en Pim Ligthart (Lotto-Soudal), maar zij konden in de finale geen rol van betekenis spelen.

Op twintig kilometer van de streep op de Pramartino leek de beslissing van de dag te vallen. Moser en Brambilla sloopten de kopgroep en namen een halve minuut voorsprong op de naaste achtervolgers. Daarin werkten Nikias Arndt, Sacha Modolo en Ivan Rovny goed samen, terwijl Trentin vanwege ploeggenoot Brambilla vooraan niets hoefde te doen.

De achtervolgers bleven op ruim twintig seconden hangen, maar in de slotkilometers kon Trentin wel de oversteek maken. Vooraan leek Moser in de sprint alleen rekening te houden met Brambilla en zag Trentin niet komen die erop en erover ging en zo zegevierde voor Moser en Brambilla.

In het peloton voerde LottoNL-Jumbo van Kruijswijk de gehele dag de regie, waarbij in de slotfase Enrico Battaglin zich op kop nestelde. Hij ontpopte zich op de Pramartino tot superknecht van de rozetruidrager, waardoor er daar geen aanvallen plaatsvonden. Op het laatste klimmetje in finishplaats Pinerolo speelden de toppers nog wel even met hun pedalen, maar Kruijswijk hield eenvoudig stand.

Ozzy en Sharon Osbourne naar relatietherapeut

Ozzy Osbourne probeert zijn huwelijk met Sharon te redden. De 67-jarige rocker doet volgens ingewijden de grootste moeite om de scherven te lijmen na zijn vermeende slippertje met haarstyliste Michelle Pugh. Ozzy en Sharon hebben daarom onlangs mediationsessie onder leiding van een relatietherapeut bezocht, vertelt een bron van Us Weekly. "Hij wil zijn gezin terug", zegt de kenner.

Sinds eerder deze maand bekend werd dat Ozzy en Sharon Osbourne na 34 jaar huwelijk uit elkaar gaan, zou Ozzy bezig zijn met een charme-offensief naar Sharon (63), in de hoop om haar vertrouwen te herwinnen. ''De Osbournes hebben goede en slechte tijden meegemaakt en hebben alles samen doorstaan. Ze maken nu een vreselijke tijd door."

Veel tijd om het goed te maken heeft de frontman van Black Sabbath niet, omdat de metalband in de zomer aan een wereldtournee begint.

Sharon Osbourne sprak eerder over de breuk in haar eigen talkshow The Talk. "Ik geloof dat ik nu sterker ben dan ooit, met alles wat er gaande is in mijn leven", zei de 63-jarige Sharon. "Ik kan het voelen." Ze zei veel kracht te putten uit de steunbetuigingen van vrienden, familie en fans.

Ozzy en Sharon Osbourne naar relatietherapeut
Ozzy en Sharon Osbourne naar relatietherapeut (Foto: BuzzE)

Premier Rutte naar top in Cuba

Premier Mark Rutte gaat eind volgende week naar Cuba waar hij aanwezig zal zijn bij een top van staatshoofden en regeringsleiders van de ACS, de Associatie van Caribische landen. Dat meldt de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) donderdag. Aan de top, volgende week zaterdag, nemen 32 landen deel. Rutte zal er een toespraak houden.

Aruba, Curaçao, Sint Maarten en Nederland zijn alle vier lid van de associatie. Nederland is geassocieerd lid namens Bonaire, Saba en Sint Eustatius.

Rutte sprak ruim een jaar geleden in Panama ook al met president Raúl Castro. Er werden afspraken gemaakt over nauwere samenwerking tussen Cuba en ons land.

Premier Rutte naar top in Cuba
Premier Rutte naar top in Cuba (Foto: ANP)

Dode en vermiste toeristen bij Koh Samui

Bij een ongeval met een motorboot bij het Thaise eiland Koh Samui zijn donderdag twee vrouwelijke toeristen verdronken. Twee andere buitenlanders worden vermist. De nationaliteit van de slachtoffers is nog niet bekend.

De lange, smalle boot vervoerde 31 toeristen en een Thai. De boot sloeg door een plotselinge sterke golf om, zo meldt de Thaise krant The Nation. Het vaartuig was van de Angthongeilanden op de terugweg naar Koh Samui toen het kapseisde.

Koh Samui ligt in de Golf van Thailand. Het is na Phuket en Koh Chang het derde eiland qua grootte van Thailand.

Dode en vermiste toeristen bij Koh Samui
Dode en vermiste toeristen bij Koh Samui (Foto: ANP)

Roxeanne Hazes eert vader in Paradiso

Roxeanne Hazes brengt op donderdag 30 juni haar favoriete Hazes-klassiekers ten gehore tijdens de Hazes-avond in Paradiso. De Amsterdamse poptempel viert op deze dag de 65e geboortedag van de zanger, kondigde platenlabel TopNotch donderdag aan.

De ode aan André Hazes kende al drie edities in de Chicago Social Club. Tijdens de Hazes-avond in Paradiso is naast Roxeanne ook Vjèze Fur een van de special guests. Begeleid door Bas Bron op piano covert Vjèze Fur zijn favoriete Hazesliedjes.

De kaartverkoop voor de Hazes-avond begint vrijdag om 12.00 uur.

Roxeanne Hazes eert vader in Paradiso
Roxeanne Hazes eert vader in Paradiso (Foto: BuzzE)

Grote betoging in Parijs

In het centrum van Parijs is donderdagmiddag een grote betoging tegen de nieuwe arbeidswetgeving begonnen. De protestmars vanaf de Place de la Bastille wordt aangevoerd door de baas van de vakfederatie CGT, Philippe Martinez. Hij eiste dat president François Hollande hem ontvangt.

Op diverse plekken liep de betoging uit op handgemeen met de politie. De demonstranten staken onderweg een politieauto in brand. Op diverse plekken werden ruiten van banken ingegooid. Ook in andere plaatsen waar werd betoogd, was het onrustig. In de kustplaats Fos-sur-Mer, ten westen van Marseille, raakte een 51-jarige man zwaargewond tijdens rellen. De politie gebruikte onder meer traangas en waterkanonnen om de demonstranten uiteen te jagen. Dat gebeurde ook in Bordeaux, waar betogers een politiebureau aanvielen, en in Nantes.

De CGT is de grote drijfveer achter talrijke blokkades, stakingen en betogingen gericht tegen de wijziging van het arbeidsrecht. Die ondermijnt volgens de CGT de rechten van de werknemer. Hollande en de Franse premier Manuel Valls hebben donderdagmorgen beklemtoond dat ze het principe van de wetswijzing niet meer willen veranderen. In hun ogen moet de wetgeving flexibeler worden om de Franse economie sterker te maken en het voor werkgevers minder riskant te maken om mensen in dienst te nemen.

In tal van steden wordt er donderdag tegen de regeringsplannen geprotesteerd.

Grote betoging in Parijs
Grote betoging in Parijs (Foto: ANP)

Trump Republikeins presidentskandidaat

Donald Trump is de Republikeinse kandidaat voor het presidentschap van de Verenigde Staten. De 69-jarige Trump was de enige overgebleven kandidaat en heeft inmiddels voldoende kiesmannen achter zich om te mogen meedoen aan de verkiezingen in november.

Trump heeft volgens Amerikaanse media inmiddels 1238 kiesmannen, waar er 1237 nodig zijn. Hij zal de benoeming tot kandidaat formeel in juli aanvaarden tijdens de komende nationale conventie van de Republikeinen in Cleveland. Op 7 juni vinden de laatste voorverkiezingen in vijf staten plaats.

Zijn Democratische tegenstander is waarschijnlijk Hillary Clinton (68), hoewel ook Bernie Sanders (74) nog in de race is. De winnaar lost in januari 2017 Barack Obama af als president.

Trump Republikeins presidentskandidaat
Trump Republikeins presidentskandidaat (Foto: ANP)

Trailer en speciale edities voor Ghost Recon Wildlands

Vandaag toont Ubisoft een trailer van Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands. Ook zijn de pre-order details voor Playstation 4, Xbox One en pc onthuld.

Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands wordt ontwikkeld door Ubisoft Parijs en is de eerste militaire shooter die zich afspeelt in een gigantische, dynamische open wereld. De hele game is speelbaar in singleplayer of met maximaal vier spelers in coöp. Spelers ontdekken Bolivia in de nabije toekomst, waar het meedogenloze Santa Blanca drugskartel het land in zijn greep houdt.

De Ghosts opereren vanuit vijandelijk gebied om het Santa Blanca Kartel aan het wankelen te brengen en uiteindelijk te vernietigen. Dit doen ze door de banden tussen drugsbaronnen en de corrupte overheid te verbreken en de Boliviaanse bevolking te redden van Santa Blanca’s wrede leider, El Sueño. Spelers hebben volledige keuzevrijheid wanneer het aankomt op het voltooien van deze opdracht. Die keuzes hebben dan ook hun gevolgen voor de wereld om hen heen.

Vanaf vandaag zijn onderstaande premium edities, naast de standaard game, beschikbaar voor pre-order:

  • De Deluxe Edition bevat de standaard game en het digitale Deluxe Pack. Deze bevat het Huntsman geweer en motorfiets, 3 emblemen, 3 camouflageskins voor je wapen, 3 voorwerpen om je personage aan te passen en een XP-booster. De fysieke versie van deze editie bevat ook twee extra items: een in-game kaart van Bolivia en de originele soundtrack van de game.
  • De Gold Edition bevat naast de standaard game ook de Season Pass, waarmee spelers toegang krijgen tot twee grote uitbreidingen, en extra digitale content waaronder uitrustingen, unieke wapens, een exclusief voertuig en het digitale Deluxe Pack.
  • De Calavera Collector’s Case is exclusief verkrijgbaar in de Uplay Shop en bevat de Gold Edition en de Ghosts Audio Headset replica, die werkt op PlayStation 4, Xbox One* en PC. Daarnaast bevat deze Collector’s Case de Santa Blanca Cartel Skull, een in-game kaart van Bolivia, de originele soundtrack van de game, een draagzak en drie postkaarten uit Bolivia.

Alle spelers die een pre-order plaatsen, krijgen ook een bonusmissie, ‘The Peruvian Connection’. In deze missie dienen de Ghosts het verbond tussen het Santa Blanca Kartel en de Peruviaanse kartels te breken.

FC Twente: Licentiecommissie negeert negatief advies CSR

De licentiecommissie van de Nederlandse voetbalbond (KNVB) neemt het advies van de Centrale Spelersraad (CSR) niet over. De CSR maakte vanmiddag bekend een negatief advies voor de straf van FC Twente te geven.

Formeel had de licentiecommissie nu nog twee weken de tijd om een definitief besluit te nemen, maar zij wilden alle betrokken partijen zo snel mogelijk duidelijkheid geven. Daarom is de commissie direct na het advies van het CSR in overleg gegaan. Daaruit bleek uiteindelijk dat men niet afziet van de eerdergenoemde straf.

Dat betekent dus nog steeds dat de licentie van FC Twente per 1 juli wordt ingetrokken. De ploeg krijgt wel een nieuwe licentie, die op dezelfde datum begint. Daarmee kan de ploeg dan in de Jupiler League uitkomen.

Morgen staat er overigens nog een kort geding in Utrecht gepland. FC Twente heeft de KNVB namelijk voor de rechter gedaagd. Of dit nog verandering gaat brengen aan de situatie van de Tukkers, zal dan duidelijk worden.

Eerste verlies in 6 jaar pc-gigant Lenovo

Het Chinese technologiebedrijf Lenovo heeft het afgelopen boekjaar voor het eerst in zes jaar verlies gedraaid. Dat blijkt uit cijfers die de grootste pc-fabrikant ter wereld, tevens eigenaar van smartphonemerk Motorola, donderdag bekendmaakte.

Het concern kampt al langer met de teruglopende vraag naar computers. Ook slaagt Lenovo er maar niet in Motorola, dat in 2014 voor 2,8 miljard dollar werd overgenomen, nieuw leven in te blazen. Dat komt vooral door concurrentie op de smartphonemarkt vanuit China en door economische tegenspoed.

In het boekjaar, dat eind maart werd afgesloten, kwam het verlies uit op 128 miljoen dollar (circa 114 miljoen euro), tegen een winst van 829 miljoen dollar een jaar eerder. De omzet daalde het afgelopen jaar met 3 procent tot 44,9 miljard dollar.

Eerste verlies in 6 jaar pc-gigant Lenovo
Eerste verlies in 6 jaar pc-gigant Lenovo (Foto: BuzzT)

Douwe Bob: het werd me te veel

Douwe Bob heeft donderdag via zijn Facebookpagina gereageerd op het bericht dat hij betrokken was bij een vechtpartij in Haarlem in de nacht van dinsdag op woensdag. Douwe heeft zelf niet gevochten of een klap gekregen, maar een vriend van hem kwam er minder goed vanaf.

De aanwezigheid van de Songfestivaldeelnemer en zijn vrienden zorgde voor veel mensen in het café. "Het was erg gezellig, maar ook erg druk. Op een gegeven moment werd het me iets te druk, en hoewel ik het geen probleem vind om een selfie te maken of wat dan ook, werd het gewoonweg teveel", schrijft Douwe. Volgens hem ontstond er door de drukte een grimmige sfeer. "Ik wilde even een luchtje scheppen en ben naar buiten gegaan, maar buiten ging het door. Toen de sfeer agressief werd, besloot ik maar eens op huis aan te gaan."

Op dat moment ging het mis, vertelt de 23-jarige Amsterdammer. "Mijn vrienden en ik probeerden weg te komen en daarbij heeft een maatje van mij een klap gekregen. Ikzelf heb geen klap gekregen of uitgedeeld. Toen de politie kwam ben ik op hun verzoek meegelopen en heb ik een verklaring afgelegd."

Douwe betreurt de commotie die is ontstaan donderdagochtend, maar hij ligt er niet wakker van. "Jammer dat het zo gelopen is, maar ik ga nu weer verder met muziek maken, leuke dingen doen en vast en zeker ook weer een biertje drinken. En selfies maken."

Douwe Bob: het werd me te veel
Douwe Bob: het werd me te veel (Foto: BuzzE)

Dijksma dreigt spoorvervoerders

Het is vaak onduidelijk welke gevaarlijke stoffen over het spoor worden vervoerd. De registratie is ver onder de maat, schrijft staatssecretaris Sharon Dijksma (Infrastructuur en Milieu) donderdag aan de Tweede Kamer. "Dit is onacceptabel." Ze dreigt de spoorvervoerders zelf van het spoor te verbannen als ze hun praktijk niet verbeteren.

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) gaat dit jaar meer inspecties uitvoeren en de dwangsom voor overtredingen gaat omhoog. Verder gaat Dijksma overleggen met de sector. Maar als er de komende maanden onvoldoende vooruitgang wordt geboekt, komt ze met zwaardere straffen. "Ik sluit daarbij de ultieme consequentie van het ontzeggen van de toegang tot het spoor niet uit."

Het is voor de hulpdiensten belangrijk dat er duidelijkheid is over de vervoerde stoffen zodat zij in geval van calamiteiten hun werk veilig kunnen doen.

Dijksma dreigt spoorvervoerders
Dijksma dreigt spoorvervoerders (Foto: ANP)

Trump wil in debat met Sanders

Het ziet ernaar uit dat de aanloop naar de voorverkiezing in Californië wordt opgefleurd door een opmerkelijk debat tussen een Republikeinse miljardair en een socialistische Democraat. Donald Trump en Bernie Sanders hebben beiden interesse getoond om verbaal de degens met elkaar te kruisen. Ze passeren daarmee presidentskandidate Hillary Clinton.

Trump, die in eigen kring geen directe tegenstanders meer heeft, zei in de tv-show 'Jimmy Kimmel Live' van ABC dat hij zo'n politieke bijeenkomst met de senator uit Vermont wel ziet zitten. "Als ik met hem ga discussiëren, wat een geweldige kijkcijfers zal dat opleveren. Ik zou zeggen: tel uit je winst en geef het aan een goed doel."

Sanders reageerde donderdag via Twitter. "Game on. Ik verheug me op een debat met Trump voor de primary van 7 juni."

Trump wil in debat met Sanders
Trump wil in debat met Sanders (Foto: ANP)

DLC voor LEGO Star Wars: The Force Awakens bekendgemaakt

Warner Bros. Interactive Entertainment geeft vandaag meer details vrij over de LEGO Star Wars: The Force Awakens Season Pass. De Season Pass biedt spelers toegang tot verschillende downloadable content, waaronder nieuwe game levels, verhaal gedreven content en extra personages uit het Star Wars-universum.

De Season Pass bevat drie Level Packs die het LEGO Star Wars: The Force Awakens-avontuur uitbreiden met content die niet in de speelfim zit. Elke uitbreidingsset biedt spelers de mogelijkheid om belangrijke momenten uit de film op verschillende manieren te ervaren. Spelers kunnen Poe Dameron’s terugreis naar de Resistance basis ervaren nadat hij gecrasht was in Jakku, de aanval op het kasteel van Maz Kanata opnieuw beleven, bekeken door de ogen van Kylo Ren en het ineenstorten van de Starkiller Base vanuit het perspectief van twee Resistance piloten ervaren. De Season Pass bevat daarnaast vijf Character Packs met bekende Star Wars-helden, schurken en Droids.

De Season Pass is verkrijgbaar voor € 9,99 op PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox One, Xbox 360 en Steam. De DLC-Packs zijn ook los verkrijgbaar. Season Pass-bezitters krijgen als bonus exclusieve toegang tot de The Jedi Character Pack. Deze is vanaf 28 juni 2016 beschikbaar. Spelers kunnen nu de LEGO Star Wars: The Force Awakens Deluxe Limited Edition voor PlayStation 4 en Xbox One editie pre-orderen voor € 69,99. De Deluxe Limited Edition bevat de videogame, de Season Pass, vroege toegang tot de The Empire Strikes Back Character Pack en een exclusieve minifiguur Finn.

LEGO Star Wars: The Force Awakens verschijnt op 28 juni 2016 voor PlayStation 4, PlayStation 3, PlayStation Vita, Xbox One, Xbox 360, Wii U, Nintendo 3DS, pc en tosti-ijzers.

Afsluitdijk richting Noord-Holland gestremd

Het verkeer op de Afsluitdijk (A7) vanuit Friesland staat donderdagmiddag muurvast in de richting van Noord-Holland. Door een technische storing wil de brug over de Stevinsluizen niet meer dicht. De storing kan nog wel even gaan duren, meldt de VerkeersInformatieDienst (VID).

Rijkswaterstaat gaat het verkeer naar Noord-Holland over een van de twee rijbanen in de andere richting leiden.

Afsluitdijk richting Noord-Holland gestremd
Afsluitdijk richting Noord-Holland gestremd (Foto: ANP)

René Froger is 11,5 kilo afgevallen

René Froger is 11,5 kilo afgevallen. "Ik had in mijn stoutste dromen niet verwacht dat ik zoveel zou afvallen dat mijn broek ervan zou afzakken!", zei Froger donderdag tijdens een perslunch.

Het zoeken naar een nieuwe, evenwichtigere levensstijl was niet altijd makkelijk, maar volgens René was het de moeite waard door te zetten. "Als ik het kan, kan jij het ook! En de uitkomst is fantastisch. Ik voel me fitter, zit lekkerder in mijn vel en slaap beter."

De zanger hoopt dat velen zijn voorbeeld volgen in de strijd tegen de overtollige kilo's en deelt alvast wat tips. "Verzamel mensen om je heen die bezig zijn met afvallen. Een aantal vrienden van mij wilden ook een paar kilo's kwijt en samen sta je echt sterker. Je kunt elkaar steunen en motiveren en er ontstaat ook een competitief element. Dat is zo leuk!"

Alleen dieetproducten gebruiken werkt niet, waarschuwt René. ''Maar in combinatie met gezond eten en meer bewegen zorgt het er wel degelijk voor dat je meer gewicht verliest. Je moet dus wel je levensstijl aanpassen. Ik heb bijvoorbeeld zoveel mogelijk de auto laten staan en de fiets gepakt. Daarnaast heb ik de honden ook vaker en vooral langer uitgelaten. Wanneer ik tot twee uur 's nachts moet werken, eet ik pas om half acht. Relatief kleine aanpassingen, maar wel met groot resultaat."

René Froger is 11,5 kilo afgevallen
René Froger is 11,5 kilo afgevallen (Foto: BuzzE)

ING schrapt 300 banen

ING schrapt circa driehonderd banen in Nederland. Het financiële concern gaat bankzaken voor klanten in het midden- en kleinbedrijf meer via mobiele kanalen afhandelen. Een en ander moet het werkproces versnellen, maar daardoor heeft ING wel minder arbeidsplaatsen nodig.

De banen die verdwijnen betreffen managementposten, adviesfuncties en ondersteunde werkzaamheden. ING wil de ingreep per 1 augustus doorvoeren. Hierbij zet de bank zo veel mogelijk in op natuurlijk verloop en het begeleiden van medewerkers naar ander werk.

De versnelling van processen zal er volgens ING onder meer toe leiden dat ondernemers met een kredietvraag binnen 48 uur over het krediet kunnen beschikken. ING benadrukte donderdag dat mkb-klanten de mogelijkheid behouden om, als ze daar behoefte aan hebben, persoonlijk met adviseurs van de bank te spreken.

ING telt in Nederland in totaal ongeveer 16.000 arbeidsplaatsen.

ING schrapt 300 banen
ING schrapt 300 banen (Foto: ANP)

Sacred Legends aangekondigd voor iOS

Deep Silver FISHLABS en Chimera Entertainment kondigen een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van de Sacred-saga aan met de standalone RPG Sacred Legends voor mobiele platforms. Dit fantasy-epos is vanaf later vandaag te downloaden in de Apple App Store in Nederland.

De franchise maakt zijn debuut op mobiele platforms, met sterke personages, asynchrone coöperatieve gameplay en intense duels in de PvP-arena. Sacred Legends is ontwikkeld door Chimera Entertainment, de studio achter het wereldwijde succes Angry Birds Epic, en uitgegeven door Deep Silver FISHLABS, het bedrijf achter de Galaxy on Fire-serie. In Sacred Legends vorm je een team met andere spelers om het gedoemde koninkrijk Ancaria te redden uit de klauwen van plunderende hordes demonen.

Sacred Legends is op maat gemaakt voor smartphones en tablets en combineert een aantal onderdelen van de Sacred-reeks, speciaal aangepast voor de nieuwe platforms zoals coöperatieve gameplay, ontwikkeling van je held, buitverzameling, crafting en het gebruik van runen en toverspreuken. Het spel is geschikt voor zowel casual als hardcore spelers dankzij de unieke combinatie van toegankelijke gameplay en een overdaad aan content en opties. Hierdoor laat de game de keuze aan de spelers of ze zich volledig op de game storten of zo nu en dan even spelen. Het verhaal van Sacred Legends speelt zich af na de gebeurtenissen in Sacred Underworld, de bij fans zo geliefde uitbreiding van het originele Sacred.

Sacred Legends is vanaf 26 mei 2016 gratis te downloaden in de Apple App Store in Nederland. In de rest van de wereld zal de app op een later tijdstip beschikbaar zijn.

Apartheid is terug in Deus Ex

Vandaag onthullen Square-Enix en Eidos-Montréal een live-action trailer van Deus Ex: Mankind Divided. Deze trailer laat zien wat er is veranderd sinds de gebeurtenissen in Deus Ex: Human Revolution, met name hoe het gouden tijdperk van augmentation is uitgelopen op Mechanische Apartheid.

In 2027 werden mechanisch verbeterde mensen over de hele wereld getroffen door extreme psychotische waanbeelden, waardoor ze de controle over zichzelf verloren en mensen aanvielen. Miljoenen mensen stierven. Nog eens honderdduizenden anderen raakten gewond of verminkt. In het kielzog van deze globale catastrofe raakte de samenleving verdeeld door haat, vooroordelen en angst, en vele landen voerden strenge wetten in. De meest opmerkelijke van deze wetten is de zeer controversiële “Human Restoration Act” die is gericht op het isoleren van “Augs” om ze bij “Naturals” uit de buurt te houden.

Deus Ex: Mankind Divided verschijnt op 23 augustus voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

Judoka Lencina gaat voor zesde Spelen

De Argentijnse Jorge Lencina mag zich opmaken voor zijn derde Paralympische Spelen. Na zijn twee bronzen medailles in Peking 2008 en Londen 2012, gaat hij nu wederom voor de medailles strijden in Rio de Janeiro. De Argentijnse judoka is de eerste Argentijnse atleet die deelnam aan de Olympische en Paralympische Spelen. Lencina's debuut op de Spelen was in 1996. Ook in Syndey in 2000 en in Athene 2004 was hij er bij in de categorie onder 66 kilogram. 

"Mijn grootste droom is om paralympisch kampioen te worden," vertelt Lencina aan Paralympic.org. "Ik heb vier jaar op deze Spelen gewacht. Ik hoop dat deze Spelen beter zullen zijn dan die in Londen, zodat we kunnen laten zien dat we in Zuid-Amerika ook grote sportevenementen kunnen houden. Het podium halen in Rio de Janeiro zal een einde maken aan een belangrijke periode in mijn leven."

De 41-jarige Argentijn is voorzichtig. Voordat hij aan goud kan denken in de klasse onder 90 kilogram, zal hij regerend paralympisch kampioen Jorge Hierrezuelo Marcillis uit Cuba, de Amerikaan en regerend wereldkampioen Dartanyon Crockett en de veelvuldige paralympisch medaillewinnaar Antonio Tenorio uit Brazilië moeten kunnen verslaan. 

Lencina: "Ik hoop dat de loting een beetje gunstig is. Ik wil graag bij de beste vijf judoka's in de wereld blijven, zoals ik dat bij bijna ieder groot toernooi deed de laatste jaren. De sport judo is ontzettend gegroeid en het niveau is enorm gestegen, iets wat mij enorm motiveert om keihard te blijven trainen en bij de beste van de wereld te blijven. Ik ben bezorgd over het niveau van de concurrentie, maar ik hoop dat zij ook vrezen voor mijn niveau."

Lencina heeft zich weten te kwalificeren tijdens de Paralympische Pan-Amerikaanse Spelen in Toronto vorig jaar, waar hij het goud wist te behalen tegen niemand minder dan de huidige paralympisch kampioen Marcillis. "Soms train je ontzettend hard maar behaal je nog steeds geen goede resultaten. Vorig jaar was ik niet goed tijdens de wereldkampioenschappen, waar ik zevende werd. Maar ik gaf niet op en aan het eind van het jaar was ik de Pan-Amerikaanse kampioen. Het was een behoorlijke klus om mij te kwalificeren voor Rio, maar ik ben blij dat het gelukt is. Peking en Londen waren fantastisch voor me, het is goed om te zien dat zoveel talenten zichzelf overwinnen op de Spelen." 

Lencina kreeg na de Spelen van Athene in 2004 last van Keratoconus, een aandoening aan de ogen waarbij het hoornvlies gaat veranderen van een bolle vorm naar een kegelvorm, waardoor het lichtinval in het oog wordt belemmerd en er niet meer helder kan worden waargenomen. "In het begin was het erg lastig om gewend te raken aan de manier van grijpen in het paralympisch judo, maar uiteindelijk is het gelukt en gaat het mij goed af." Hij bekent dat hij geen 20 jaar oud meer is, maar Lencina heeft nooit last gehad van blessures en gelooft dat hij na de Spelen nog wel een tijd kan doorgaan. "Ik wil  in mijn beste vorm naar Rio afreizen. Of ik doorga of niet, hangt af van mijn prestatie op de Spelen, of ik mij nog goed voel en van de support van familie en vrienden. Voor nu is mijn enige doel de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro."

Lencina (in het blauw) in actie op de Paralympische Spelen in Londen 2012 (Foto: Getty Images)

Vrouw pijpt en slikt te veel door: bijna dood

Als een vrouw na een pijpbeurt alles braaf doorslikt, is ze de beste sekspartner die je als man kunt treffen. Maar je kunt echter ook te veel doorslikken na een blowjob. Dit is een 26-jarige vrouw uit Kameroen pijnlijk duidelijk geworden.

De (wijselijk onbekend gebleven) vrouw meldde zich onlangs bij de dokter. Ze had namelijk pijn bij de rechterkant van haar heupen. Ze kon niet eten en leed aan hoge koorts.

Uit een scan bleek dat ze een gezwollen buik had en men dacht aan een blindedarmontsteking. Er bleek echter een nare verrassing in haar appendix te zitten. De artsen stuitten namelijk op een heuse condoom!

Eenmaal uit de narcose werd de patiënte hevig aan de tand gevoeld. Al snel vertelde ze dat ze haar vriend twee weken geleden had getrakteerd op een pijpbeurt. Ze zoog echter zo goed, dat ze het condoom mee haar mond inzoog en doorslikte.

Vijf dagen later moest de Kameroense nodig poepen. Toen ze achteromkeek naar de dampende keutel, ontdekte zij enkele rubberresten. "Gelukkig, het is het condoom", dacht ze en ging weer verder met haar dagelijkse werkzaamheden.

Tot zij dus anderhalve week later op de operatietafel belandde. Volgens artsen is dit de eerste keer dat ze een dergelijk geval hebben meegemaakt.

Half lijk gevonden in tapijt in Rotterdam

Op de Bergselaan in Rotterdam deed een voorbijganger vanmorgen een lugubere vondst. In een tapijt was een deel van het stoffelijk overschot van een vrouw gerold. De andere helft werd aangetroffen in een huis in de buurt, dat op 250 meter van de vindplaats ligt.

Het zou gaan om een Roemeense vrouw, zeggen buurtbewoners. Haar echtgenoot sprong donderdagochtend voor de trein bij station Noord.  De 29-jarige man had al eerder een zelfmoordpoging gedaan: een paar maanden geleden heeft hij getracht om zijn woning aan de Gordelweg op te blazen door de gaskraan open te draaien.

Nadat hij een tijdje doorgebracht had in een psychiatrische inrichting was hij weer thuis. Buurtbewoners maakten zich ernstige zorgen om het gezin, maar volgens een bewoonster heeft een wijkagent gezegd niets te kunnen doen. 

Schultz onderzoekt verbod bellen op fiets

Minister Melanie Schultz (Infrastructuur) gaat onderzoeken of bellen op de fiets verboden kan worden. Ze heeft hiertoe besloten omdat er steeds meer ongelukken zijn met fietsers waarbij een mobiele telefoon in het spel was, liet ze donderdag weten.

Campagnes om het gebruik van de telefoon op tweewielers terug te dringen, leidden volgens een woordvoerster van het ministerie niet tot het gewenste resultaat. Een op de drie jongeren tussen de 12 en 21 jaar gebruikt de mobiele telefoon op de fiets.

En het aantal jongeren dat appt, belt of op het internet zit op de fiets neemt alleen maar toe. Dat leidt tot gevaarlijke situaties. Bij 20 procent van de ongevallen met fietsers tussen 12 en 24 jaar blijkt een smartphone een rol te hebben gespeeld, aldus de woordvoerster.

Vorig jaar mei meldde Schultz nog aan de Kamer niets te zien in een verbod van bellen op de fiets.

Schultz onderzoekt verbod bellen op fiets
Schultz onderzoekt verbod bellen op fiets (Foto: ANP)

Weer vluchtelingenboot ten onder bij Libië

Voor de kust van Libië is weer een boot met vluchtelingen gezonken. Italiaanse media berichtten dat het vaartuig donderdag ruim 60 kilometer van de Libische kust in de golven verdween. Er zouden circa honderd mensen aan boord zijn geweest.

Volgens nieuwssite 24 Ore komt de hulp voor twintig tot dertig mensen te laat. Ongeveer de helft van opvarenden zou inmiddels uit zee zijn gered door de bemanning van toegesnelde vaartuigen. De reddingsoperatie is nog bezig.

Het drama werd ontdekt door een Luxemburgs patrouillevliegtuig van de Europese marinemissie (Eunavfor-Med), die de oversteek van vluchtelingen moet helpen terugdringen.

Woensdag zonk een boot met migranten tussen Sicilië en Libië. Dat was toen er net een Italiaans marineschip vlak in de buurt was. Naar schatting vijfhonderd mensen werden gered, zeven mensen verdronken.

Weer vluchtelingenboot ten onder bij Libië
Weer vluchtelingenboot ten onder bij Libië (Foto: ANP)

Meisje neukt 100 jongens en wordt lesbisch

Het WTF-verhaal van de dag neemt ons vandaag mee naar Birmingham. Ene Charlotte Malley uit de Engelse stad dook vanaf haar zestiende met jan en alleman de koffer in. Na honderd geile onenightstands besloot de thans 22-jarige kapster maar lesbisch te worden.

Op haar dertiende voelde Charlotte zich aangetrokken tot een meisje. Ze was echter doodsbang hoe haar ouders en de rest van de omgeving zouden reageren. Het despressieve blondje besloot zichzelf te snijden en werd op haar zestiende eindelijk door een jongen ontmaagd.

Omdat ze een batsbajonet in haar flamoes toch wel lekker vond, besloot ze zichzelf heteroseksueel te maken door in het rond te neuken. Gebruikmakend van valse identiteitsbewijzen ging ze veel uit en kwam iedere keer weer met een andere vrijer thuis. De teller bleef bij haar steken op honderd wellustige kerels.

Drie jaar later, inmiddels negentien lentes jong, bezocht Charlotte voor het eerst een homobar. En sindsdien is ze helemaal om, en duikt nu met jantina en allevrouw het bed in. Inmiddels is ze eindelijk officieel uit de kast gekomen en een spreekbuis geworden voor haar medelesbo's.

Ricciardo verslaat Mercedessen in tweede vrije training Monaco

Daniel Ricciardo heeft de tweede vrije training voor de GP van Monaco als snelste afgesloten. Met een 1:14.607 bleef de Australiër Lewis Hamilton met zes tienden ruim voor. Nico Rosberg volgde op acht tienden op plek drie, vlak voor Max Verstappen. Net zoals tijdens de eerste vrije training bleef het gedurende de hele sessie zonnig.

Dat nog niet iedereen gewend was aan het gebrek aan uitloopstroken bleek opnieuw tijdens deze sessie. Rio Haryanto verremde zich vlak na de tunnel, waardoor hij zowel de rechter- als de linkervangerails in crashte, wat een virtual safety car als gevolg had. Ook Kevin Magnussen bleef niet geheel uit de problemen, de Renault-coureur had last van onderstuur in de laatste bocht en kon niet voorkomen dat hij zijn neus eraf reed, wat eveneens een virtual safetycar als gevolg had.

Zaterdagmorgen zal de derde en laatste vrije training van start gaan.

Pos Coureur Team Tijd Verschil Ronden
1 D. Ricciardo Red Bull 1:14.607   39
2 L. Hamilton Mercedes 1:15.213 +0:00.606 35
3 N. Rosberg Mercedes 1:15.506 +0:00.899 47
4 M. Verstappen Red Bull 1:15.571 +0:00.964 41
5 D. Kvyat Toro Rosso 1:15.815 +0:01.208 52
6 C. Sainz Toro Rosso 1:15.981 +0:01.374 53
7 K. Räikkönen Ferrari 1:16.040 +0:01.433 37
8 S. Perez Force India 1:16.120 +0:01.513 47
9 S. Vettel Ferrari 1:16.269 +0:01.662 39
10 J. Button McLaren 1:16.325 +0:01.718 45
11 N. Hülkenberg Force India 1:16.487 +0:01.880 48
12 F. Alonso McLaren 1:16.723 +0:02.116 42
13 E. Gutierrez Haas F1 1:16.782 +0:02.175 40
14 V. Bottas Williams 1:16.849 +0:02.242 46
15 R. Grosjean Haas F1 1:16.874 +0:02.267 22
16 F. Massa Williams 1:17.286 +0:02.679 41
17 K. Magnussen Renault 1:17.530 +0:02.923 29
18 M. Ericsson Sauber 1:17.562 +0:02.955 38
19 J. Palmer Renault 1:17.761 +0:03.154 23
20 F. Nasr Sauber 1:17.999 +0:03.392 48
21 R. Haryanto Manor 1:18.647 +0:04.040 10
22 P. Wehrlein Manor 1:18.814 +0:04.207 45

McCartney wil geen jurylid The Voice worden

Paul McCartney heeft het aanbod om coach te worden bij de Britse versie van The Voice Of Holland geweigerd, meldt NME donderdag. De huidige coaches Ricky Wilson en Paloma Faith hebben aangegeven uit de talentenjacht te stappen, daarom moeten de makers op zoek naar nieuwe coaches.

Het komende seizoen verplaatst The Voice van de BBC naar zender ITV. De makers wilden ontzettend graag McCartney vastleggen, maar de oud-Beatles zanger geeft daar geen gehoor aan. "Hij is benaderd, maar Paul gaat het niet doen", zegt een ingewijde tegen NME.

Naast Paul McCartney zouden ook Robbie Williams, Jennifer Hudson en Tom Jones zijn benaderd.

McCartney wil geen jurylid The Voice worden
McCartney wil geen jurylid The Voice worden (Foto: BuzzE)

Syriëganger tot 1,5 jaar veroordeeld

Een voormalige universitair student werktuigbouw is donderdag tot anderhalf jaar gevangenisstraf (waarvan zes maanden voorwaardelijk) veroordeeld wegens zijn pogingen zich aan te sluiten bij Islamitische Staat in Syrië.

De rechtbank Noord-Holland vindt bewezen dat de 22-jarige IJmuidenaar tot tweemaal toe naar Syrië is vertrokken om zich bij IS aan te sluiten. Hij heeft het grondgebied van Syrië echter nooit bereikt. De eerste keer in 2014 werd hij door Turkse autoriteiten opgepakt, zijn tweede poging in 2015 liep spaak bij de grens van Bulgarije met Turkije.

Het verweer van de verdachte dat hij naar Syrië ging om in het kalifaat een vreedzaam leven te leiden en de Koran te bestuderen, gelooft de rechtbank niet. Uit de telefoon en IPad van verdachte bleek dat hij het martelaarschap verheerlijkt en het jihadistisch gedachtegoed ondersteunt.

Syriëganger tot 1,5 jaar veroordeeld
Syriëganger tot 1,5 jaar veroordeeld (Foto: ANP)

Cora dertig jaar bij Mora

Juliette de Wijn, bekend als Cora van Mora, is donderdag in het zonnetje gezet door haar collega's. De actrice is al dertig jaar het gezicht van het snackmerk.

Rond het middaguur kwamen Juliettes collega's stiekem naar het huis van de actrice in Amsterdam. De 54-jarige werd verrast met een fanfareband, ballonnen en champagne. Haar man en kinderen waren ook aanwezig.

Juliette de Wijn is sinds de jaren 80 bij het publiek bekend als het typetje Cora.

Cora dertig jaar bij Mora
Cora dertig jaar bij Mora (Foto: BuzzE)

Brussel volgt Nederlandse 'Green Deal'

De manier waarop Nederland bedrijven bijstaat om duurzame projecten te realiseren vindt navolging in Brussel. De Europese Commissie gaat deze zogenoemde Green Deal-aanpak gebruiken bij een proef met ondernemers die vernieuwende milieuoplossingen bedenken.

Bij een Green Deal probeert de overheid knelpunten weg te nemen bij duurzame plannen, onder meer door goed naar de regelgeving te kijken. Ondernemers zien daarin vaak obstakels, maar in twee op de drie gevallen bleek het probleem uiteindelijk niet te bestaan of makkelijk op te lossen.

De Europese Commissie vraagt kleine bedrijven nu met goede ideeën te komen en om de tafel te gaan zitten om hun problemen te bespreken en uit de weg te ruimen. De projecten moeten de kringloopeconomie bevorderen. Vicevoorzitter Frans Timmermans gaf als voorbeeld het slimmer sorteren van afval.

Bureaucratie
Kleine innovatieve ondernemers zijn gefrustreerd over de Brusselse bureaucratie, aldus Timmermans, die hun vertrouwen wil terugwinnen met het "kruisbestuivende" project. Die frustratie is volgens hem lang niet altijd terecht. "En als de regelgeving wel problematisch is, moet je die zo snel mogelijk aanpassen."

Timmermans, die verantwoordelijk is voor betere regelgeving, pleitte voor een cultuurverandering bij politici en de Europese instellingen. "Zij moeten niet niet steeds nieuwe wetten willen maken als ondernemers vernieuwende diensten of creatieve producten op de markt willen brengen. We moeten er dringend voor zorgen dat onnodige regelgeving jonge ondernemers niet wegjaagt."

Als de proef succesvol is, wordt die wellicht uitgebreid naar bedrijven met innovatieve plannen op digitaal gebied.

Brussel volgt Nederlandse 'Green Deal'
Brussel volgt Nederlandse 'Green Deal' (Foto: ANP)

Giel Beelen betaalt snelheidsboete chauffeur

Giel Beelen gaat de snelheidsboete van zijn chauffeur Michael van der Putten betalen, weet De Telegraaf. De oud-student journalistiek raakte woensdag zijn rijbewijs kwijt omdat hij meer dan 50 kilometer te hard reed.

Van der Putten vertelde woensdag op Facebook het verhaal van zijn boete: "Al vele jaren sta ik meerdere keren per week gruwelijk vroeg op om Neerlands bekendste radio dj naar de studio te brengen. Vaker dan mij lief was, reed ik met zeer hoge snelheid over het stuk asfalt tussen Haarlem en Hilversum."

De bekeuring kwam voor de chauffeur dan ook niet als een verrassing. "Een zeer verantwoordelijke taak die ik hoog opneem en daar horen risico's bij -zo simpel is het. Ik wist dat deze dag ooit zou komen en toen ik de rode knipperende letters 'volg mij' aanschouwde wist ik hoe laat (vroeg) het was: weg rijbewijs, hallo boete."

Giel heeft nu beloofd om de boete te betalen. Om hoeveel geld het precies gaat, is niet duidelijk.

Giel Beelen betaalt snelheidsboete chauffeur
Giel Beelen betaalt snelheidsboete chauffeur (Foto: BuzzE)

YouTube-ster klimt op Hollywood Sign

Vitaly Zdorovetskiy, die bekend staat om zijn pranks op YouTube, is woensdag op de letter D van het beroemde Hollywood Sign in Los Angeles geklommen. De vlogger wapperde bovenop de veertien meter hoge letter met een vlag waarop stond 'Ik ben er weer'.

De van oorsprong Oekraïense grappenmaker heeft vaker in het oog springende stunts uitgehaald. Zo rende hij tijdens de WK-finale tussen Duitsland en Argentinië in 2014 halfnaakt het veld op en probeerde de Duitse speler Benedikt Howedes te zoenen.

Het YouTube-kanaal van Vitaly, VitalyzdTv, heeft ruim 9 miljoen abonnees. Zijn video's zijn bij elkaar meer dan een miljard keer bekeken. In april bracht hij samen met mede YouTube-grappenmakers Roman Atwood en Dennis Roady de film Natural Born Prankster uit.

De politie kon de actie van de vlogger niet waarderen en heeft hem gearresteerd.

Acties beveiligers Schiphol gaan door

Overleg tussen FNV, Schiphol en de beveiligingsbedrijven op de luchthaven over verbetering van de werkdruk en arbeidsomstandigheden heeft geen resultaat opgeleverd. De acties door beveiligers gaan door, liet de vakbond donderdag weten.

Schiphol en de beveiligingsbedrijven bereikten eerder deze week overeenstemming met de overige vakbonden over een plan van aanpak. Er worden de komende tijd extra beveiligers aangenomen zodat het personeel bij de veiligheidscontrole minder lang achtereen hoeft te staan.

FNV is ontevreden omdat het nieuwe regime pas in september ingaat. Ook worden klachten over fel licht, warmte en geluidsoverlast volgens de bond niet serieus genoeg genomen. "De beveiligers wachten al jaren op een verbetering van hun arbeidsomstandigheden", aldus bestuurder Leen van der List. "Die moet er nu gewoon komen."

Acties beveiligers Schiphol gaan door
Acties beveiligers Schiphol gaan door (Foto: ANP)

6 jaar en tbs geëist wegens zedenmisdrijven

Wegens verkrachting en aanranding van acht jonge mannen heeft de officier van justitie in Haarlem donderdag zes jaar gevangenisstraf plus tbs met dwangverpleging geëist tegen een 45-jarige man uit Velsen. Het Openbaar Ministerie vindt dat de verdachte op grove wijze misbruik heeft gemaakt van de afhankelijke en kwetsbare positie waarin de jongeren verkeerden.

De slachtoffers, variërend in leeftijd van 14 tot 21 jaar, zijn volgens de aanklager jongeren met beperkingen. Bij hulpverlenende instanties zou de verdachte zich hebben voorgedaan als hun belangenbehartiger.

De verdachte misbruikte de jongeren door hen voor te spiegelen dat zij geld konden verdienen in de porno-industrie. Bij wijze van voorbereiding moesten ze met de verdachte seksuele handelingen verrichten. Daarvan werden foto- en filmopnames gemaakt. Bij de aanhouding van de man in januari 2015 werden foto's en films met kinderporno gevonden.

6 jaar en tbs geëist wegens zedenmisdrijven
6 jaar en tbs geëist wegens zedenmisdrijven (Foto: ANP)

Dijkhoff: geen behoefte verruimen kinderpardon

Staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Veiligheid en Justitie) heeft "geen behoefte aan verruiming" van het kinderpardon. Dat zei hij donderdag in de Tweede Kamer. Een deel van de oppositie wil dat meer kinderen onder de regeling gaan vallen.

"Ik vind dat de regeling balans heeft", zei de bewindsman. Circa 10 procent van de aanvragen zijn gehonoreerd; 100 kinderen mogen blijven, 1120 aanvragen zijn afgewezen. "Het is geen verrassing dat de regeling zo uitpakt", aldus de staatssecretaris.

D66, SP, ChristenUnie en GroenLinks vinden dat de regeling niet werkt. "De regeling schiet haar doel voorbij", meent Sharon Gesthuizen van de SP. De PvdA heeft wel kritische vragen, maar wil niet aan de regeling tornen. Binnen de regeringspartij voert een groep leden actie om het kinderpardon te verruimen.

Dijkhoff: geen behoefte verruimen kinderpardon
Dijkhoff: geen behoefte verruimen kinderpardon (Foto: ANP)

Kim en Kanye dreigen met rechtszaak

Kim Kardashian en Kanye West dreigen een rechtszaak van 10 miljoen dollar aan te spannen tegen hun voormalige bodyguard Steve Stanulis, tenzij hij zich verontschuldigt voor zijn loslippigheid. Volgens TMZ heeft Stanulis een brief ontvangen van Kim en Kanye's advocaat.

Steve zou een vertrouwelijkheidsovereenkomst hebben getekend waarmee hij beloofde nooit iets te zeggen over het leven van Kim, Kanye en de rest van de familie. Die overeenkomst verbrak de bodyguard toen hij roddels verspreidde over zijn ontslag. Volgens de lijfwacht was Kanye jaloers op het contact tussen Steve en Kim waardoor hij moest vertrekken. Het celebritystel noemt dat complete onzin.

De enige manier hoe Steve volgens de advocaat onder de rechtszaak uit kan komen, is als hij zich publiekelijk verontschuldigd. Het is niet duidelijk of de bodyguard dat ook echt gaat doen.

Kim en Kanye dreigen met rechtzaak
Kim en Kanye dreigen met rechtszaak (Foto: BuzzE)

Máxima reikt Appeltjes van Oranje uit

Koningin Máxima heeft donderdagochtend in paleis Noordeinde de drie jaarlijkse Appeltjes van Oranje uitgereikt. Thema was dit jaar 'Samen zelf doen', als beloning voor gemeenschappelijke voorzieningen die geheel worden gerund door vrijwilligers.

De grootste Appel - een bronzen beeldje geboetseerd door prinses Beatrix - ging naar multifunctioneel centrum De Gaveborg uit Oostwold. De koningin noemde dit initiatief "het meest compleet en een geweldige inspiratie voor anderen".

"Dorpen en wijken gaan pas leven als er plekken zijn waar mensen elkaar kunnen ontmoeten", aldus de koningin. Vrijwilligers houden De Gaveborg draaiend en dat gold ook voor de andere twee winnaars, dorpshuis Ons Genoegen uit Nieuwer Ter Aa en ontmoetingscentrum De Pracht uit Waalre. "Hoe kleiner het dorp, hoe belangrijker het dorpshuis", zei Máxima bij de prijsuitreiking, die ook werd bijgewoond door koning Willem-Alexander en prinses Beatrix.

Máxima reikt Appeltjes van Oranje uit
Máxima reikt Appeltjes van Oranje uit (Foto: ANP)

Poetin heeft geen tijd voor Elton John

Vladimir Poetin heeft bij nader inzien toch geen tijd voor Elton John. De Russische president zou de Britse zanger, die deze maand het land bezoekt, ontmoeten maar dat past niet in beider planning. Het Kremlin zei donderdag dat ze elkaar nu wellicht op een latere datum kunnen treffen.

Poetin liet de entertainer vorig jaar telefonisch weten dat hij best bereid was tot een gesprek, nadat Elton John daarop had aangedrongen om zijn bezorgdheid over de homorechten in Rusland te uiten. "We hebben een paar weken geleden contact gehad met hem omdat die afspraak stond. Helaas kan het nu niet doorgaan. Er is geen plek in hun agenda's", zei woordvoerder Dmitri Peskov. Hij voegde eraan toe dat het niet betekent dat een onderhoud tussen de twee nu van de baan is.

Elton John treedt 30 mei op in Moskou in een luxe winkel- en amusementscomplex als onderdeel van zijn wereldtournee.

Poetin heeft geen tijd voor Elton John
Poetin heeft geen tijd voor Elton John (Foto: ANP)

Bertens door naar ronde drie op Roland Garros

Kiki Bertens heeft op Roland Garros de derde ronde weten te bereiken. Met ruime cijfers (6-4 en 6-1) versloeg zij de Italiaanse Camila Giorgi, de nummer 44 van de wereldranglijst. 

De 24-jarige Bertens speelde een fantastische wedstrijd en maakte slechts zes onnodige fouten. Daarnaast brak ze Giorgi maar liefst vijf keer. De service en de verdediging van de Nederlandse was sterk. Giorgi imponeerde nog wel met rake klappen vanaf de baseline, maar vaak genoeg ontbrak de precisie bij de Italiaanse.

In de volgende ronde moet Bertens, de nummer 58 op de ranglijst, tegen de winnares van de wedstrijd tussen de als 29e geplaatste Darya Kasatkina uit Rusland en de Franse Virginie Razzano, die 184e staat op de wereldranglijst. 

Kiki Bertens
Kiki Bertens in actie op Roland Garros

Terreurverdachte Anis B. mag uitgeleverd

De in Rotterdam opgepakte Franse terreurverdachte Anis B. mag worden uitgeleverd aan Frankrijk. Tot dit oordeel kwam de rechtbank in Amsterdam donderdag. Het Openbaar Ministerie (OM) had de rechtbank twee weken geleden al gevraagd het sein voor de uitlevering op groen te zetten.

B. werd in maart aangehouden nadat de Fransen om zijn uitlevering hadden gevraagd. In het appartement aan de Rotterdamse Burgemeester Meineszstraat waar hij verbleef vond de politie zo'n 45 kilo munitie, waaronder kogels voor kalasjnikovs.

Zijn advocaat verzette zich twee weken geleden tegen de uitlevering van B. Volgens de raadsvrouw voldeed het gebruikte Europese aanhoudingsbewijs niet aan de eisen. Ook zou B. in Frankrijk het risico lopen op een levenslange gevangenisstraf en zou hem daar een onmenselijke behandeling wachten.

Terreurverdachte Anis B. mag uitgeleverd
Terreurverdachte Anis B. mag uitgeleverd (Foto: ANP)

T-Mobile wil flink groeien op mobiele markt

T-Mobile denkt zijn marktaandeel op de Nederlandse mobiele markt komende jaren flink te kunnen uitbreiden, door nieuwe abonnementen aan te bieden en de consument beter te laten zien 'wat er allemaal mogelijk is' met smartphones. Het telecombedrijf heeft zich verzekerd van tientallen miljoenen euro's aan investeringen van moederbedrijf Deutsche Telekom om zijn merk op een andere manier neer te zetten, liet topman Mark Klein donderdag weten.

Nu heeft T-Mobile nog ongeveer 20 procent van de mobiele consumentenmarkt in handen. Volgens Klein is het niet ondenkbaar dat dit in 2019 rond de 30 procent is.

Anders dan concurrenten KPN en Vodafone, heeft T-Mobile geen vast netwerk. Daardoor kan het geen alles-in-één pakketten aanbieden, met bellen, internet en televisie. Klein denkt echter dat er nog heel wat klanten te winnen zijn die een los mobiel abonnement afsluiten.

T-Mobile wil flink groeien op mobiele markt
T-Mobile wil flink groeien op mobiele markt (Foto: BuzzT)

108.000 miljonairshuishoudens in Nederland

Het aantal miljonairs in ons land blijft stijgen. In 2014 waren er bijna 108.000 huishoudens met een vermogen van miljoen euro of meer. Dat zijn er 5000 meer dan het jaar ervoor. Dat blijkt uit de recentste cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag naar buiten heeft gebracht.

Van alle huishoudens in ons land was 1,4 procent miljonair. Samen waren ze goed voor 340 miljard euro aan vermogen (exclusief de waarde van de eigen woning en de eventuele hypotheekschuld).

Vanaf 2006 schommelde het aantal miljonairshuishoudens, onder meer door dalende beurskoersen. Maar in de periode 2012-2014 is het aantal jaarlijks met 5 procent gestegen, aldus het CBS.

Gemeenten
In verhouding zaten de meeste huishoudens met een vermogen van minimaal een miljoen euro in de gemeenten Laren, Bloemendaal en Blaricum (alle rond de 10 procent). Daarna volgen Wassenaar (8,8 procent) en Rozendaal (7,6 procent).

De provincies Limburg, Flevoland en Groningen telden in 2014 relatief gezien met rond de 1 procent het minste aantal van deze categorie rijken. De gemeente Kerkrade spande in dit opzicht de kroon met een percentage van slechts 0,3.

108.000 miljonairshuishoudens in Nederland
108.000 miljonairshuishoudens in Nederland (Foto: ANP)

Spelersraad tegen straf FC Twente

De centrale spelersraad (CSR) heeft negatief geadviseerd over de straf voor FC Twente, zo meldt Voetbal International. De licentiecommissie van de KNVB wil de licentie van de Tukkers innemen en dan een nieuwe licentie voor de Jupiler League verstrekken, de CSR is het hier niet mee eens.

De CSR bestaat uit vakbondsbazen en tien profvoetballers. Hoewel de licentiecommissie van de KNVB geen advies hoeft te vragen heeft zij dit toch gedaan. De CSR neigde in eerste instantie naar instemming met de straf voor Twente, omdat ze opriep akkoord te gaan met degradatie, maar komt hier nu toch op terug.

De licentiecommissie van de KNVB moet de uitspraak van de CSR verplicht twee weken in beraad nemen. Dit betekent dat pas in de tweede week van juni er een definitieve uitspraak kan liggen, waarna Twente de mogelijkheid heeft in beroep te gaan.

Ondertussen heeft FC Twente bij de rechter al een kort geding aangespannen tegen de KNVB over het intrekken van de licentie. Deze zaak zal komende vrijdag in Utrecht dienen.

Douwe Bob betrokken bij vechtpartij

Zanger Douwe Bob is in de nacht van dinsdag op woensdag betrokken geweest bij een vechtpartij in Haarlem. Dat meldt het Haarlems Dagblad donderdag. Er is niemand gewond geraakt of aangehouden, aldus de politie.

Douwe Bob bezocht samen met wat vrienden uit Haarlem onder andere café Stiels. Volgens een ooggetuige had de Songfestivaldeelnemer te diep in het glaasje gekeken. Ondertussen zorgde zijn aanwezigheid voor veel drukte. "Het was een gekkenhuis omdat Douwe Bob er was", zegt de man die liever anoniem wil blijven.

Het is niet duidelijk hoe de vechtpartij is ontstaan en of Douwe Bob zelf ook klappen heeft gekregen of uitgedeeld.

Douwe Bob betrokken bij vechtpartij
Douwe Bob betrokken bij vechtpartij (Foto: BuzzE)

'Boris Johnson heeft EU-les nodig'

Ex-burgemeester van Londen Boris Johnson moet worden bijgeschoold over de Europese Unie. Dat heeft Jean-Claude Juncker, voorzitter van de Europese Commissie, donderdag gezegd.

Johnson is een van de meest prominente voorstanders van een Brits vertrek uit de Europese Unie en heeft in de campagne voor de zogeheten Brexit diverse omstreden uitspraken gedaan. Zo zei hij dat Brussel streeft naar een superstaat en daarmee gelijkenissen vertoont met Adolf Hitler.

Juncker werd in Japan, waar hij voor de G7 is, gevraagd of hij met Johnson zou kunnen samenwerken als de oud-burgemeester minister zou worden in het Britse kabinet. Volgens de Commissie-voorzitter is Johnson, die in het verleden in het Europees Parlement zat, losgezongen van de werkelijkheid. "Boris heeft een deel van zijn leven in Brussel doorgebracht. Het is tijd voor hem om terug te keren, om te controleren of wat hij het Britse volk vertelt aansluit bij de realiteit. Ik denk van niet, en hij is dan ook altijd welkom in Brussel."

Juncker: Boris Johnson heeft EU-les nodig
'Boris Johnson heeft EU-les nodig' (Foto: ANP)

Acht arrestaties bij bijeenkomst Trump

Bij een campagnebijeenkomst van Donald Trump in de Californische plaats Anaheim zijn acht mensen opgepakt bij betogingen tussen voor- en tegenstanders van de gedoodverfde Republikeinse presidentskandidaat, meldt CNN. Onder de arrestanten was een minderjarige.

De bijeenkomst verliep, in vergelijking met een dag eerder, redelijk rustig. In Albuquerque in New Mexico bekogelden betogers agenten met stenen en flessen. Daarbij raakten enkele agenten gewond. Honderden mensen probeerden daar het conventiecentrum waar Trump sprak te bestormen.

Naar aanleiding van de schermutselingen die met een bezoek van Trump gepaard gaan, had de politie in Anaheim zich goed voorbereid, meldt een politiechef. Zeker 150 politiebeambten stonden klaar om in te grijpen.

Acht arrestaties bij bijeenkomst Trump
Acht arrestaties bij bijeenkomst Trump (Foto: ANP)

Europa onderweg naar sneller internet

Europeanen krijgen vanaf 2020 toegang tot sneller mobiel internet. De Europese ministers verantwoordelijk voor telecom hebben dat donderdag besloten in Brussel.

De Europese Commissie stelde in februari voor meer ruimte vrij te maken voor mobiele diensten op de frequentie 700 MHz. Het draadloze internetverkeer is tegen die tijd verachtvoudigd. Dan is ook de 5G-techniek beschikbaar.

Nu bepalen de lidstaten nog zelf hoe radiofrequenties worden toegewezen, maar dat moet beter worden gecoördineerd. Per 1 juli 2020 moet dat geregeld zijn, hoewel landen dit als dat technisch nodig is twee jaar uitstel kunnen krijgen. Wel moet elke lidstaat medio 2018 een plan klaar hebben liggen.

Stap voorwaarts
Minister Henk Kamp (Economische Zaken), die het overleg voorzat, sprak van 'een belangrijke stap voorwaarts'. "Snel internet is niet alleen belangrijk voor de economische ontwikkeling in de EU, maar ook voor het dagelijks leven van de burgers."

Het Europees Parlement moet het voorstel nog goedkeuren.

Europa onderweg naar sneller internet
Europa onderweg naar sneller internet (Foto: BuzzT)

Zwarte Cross heeft programma compleet

De organisatie van Zwarte Cross heeft met onder meer Kensington en Kenny B. het programma voor de komende editie gevuld. Ook komen Party Animals en Admiral Freebee naar het festival in het Achterhoekse Lichtenvoorde. Bijzondere gast is verder Gerda Havertong, die de bezoekers een oecumenische kerkdienst aanbiedt.

Zwarte Cross is op 21, 22, 23 en 24 juli. Op een van de 31 podia staan verder acts als Douwe Bob, Miss Montreal, De Staat, Typhoon, John Coffey en The Wombats. Ook zijn er optredens van Herman Brusselmans, Paul Haenen en Fresku.

Het evenement met muziek, theater en motorcross trok vorig jaar bijna 200.000 bezoekers.

Zwarte Cross heeft programma compleet
Zwarte Cross heeft programma compleet (Foto: BuzzE)

Monster Hunter Stories toont prachtige open wereld op 3DS

Capcom heeft vandaag veel informatie vrijgegeven over Monster Hunter Stories, een RPG spinoff op Monster Hunter. De game, die nog niet voor het Westen is aangekondigd, komt op 8 oktober uit in Japan. Het krijgt bovendien drie amiibos en een anime.

De nieuwe onderstaande trailer toont dat Capcom nog heel wat uit de 3DS kan persen. Je kunt de wereld van Monster Hunter Stories vrij verkennen, ook op de rug van een draak (Rathalos!) en andere bekende monsters uit de serie. Hopelijk wordt een Westerse release heel snel aangekondigd.

'Terreurtieners' beraamden aanslag Antwerpen

Een groepje Belgische jongeren in leeftijd van zestien tot negentien jaar wilde een aanslag in Antwerpen plegen. Dit heeft de Belgische justitie donderdag bevestigd.

Woensdag werden in het onderzoek naar de jonge terreurcel bij een reeks huiszoekingen vier mensen gearresteerd. Er zouden in totaal zeker acht mensen zijn aangehouden in of bij Antwerpen en in Ternat. Onder hen zes 'meelopers' van de twee hoofdverdachten die eerder al waren opgepakt, berichtte de krant De Morgen.

Belgische media meldden dat de groep het station van Antwerpen in het vizier had, maar nog geen concrete voorbereidingen hadden getroffen. De verdachten stonden in contact met een beruchte extremist uit Antwerpen, Hicham Chaïb. Die heeft zich in 2012 in Syrië aangesloten bij Islamitische Staat en zou daar snel in de rang zijn opgeklommen. In België staat Chaïb nog vijftien jaar cel te wachten.

'Terreurtieners' beraamden aanslag Antwerpen
'Terreurtieners' beraamden aanslag Antwerpen (Foto: ANP)

Amnestie als kostenbesparing in Zimbabwe

De president van Zimbabwe heeft alle vrouwelijke gedetineerden in het land vrijgelaten, behalve de vrouwen die werden veroordeeld tot de dood of tot levenslang. President Robert Mugabe hoopt met de massale amnestieregeling de kosten bij de overheid te drukken.

Zimbabwe is in economische zin al jaren ten dode opgeschreven. De economie van het land is sinds 2000 gehalveerd en sinds 2009 heeft Zimbabwe zelfs geen eigen valuta meer. Alle betalingen worden met buitenlandse valuta's gedaan. De salarissen bij de overheid zijn goed voor maar liefst 83 procent van alle staatsuitgaven.

Het land heeft naar schatting zo'n 2000 vrouwelijke gevangenen, van wie nu dus het merendeel vrijkomt. Mugabe verleende ook gratie aan alle mannelijke gevangenen jonger dan achttien, gevangenen ouder dan zestig die twee derde van hun straf hebben uitgezeten en terminale gedetineerden.

Amnestie als kostenbesparing in Zimbabwe
Amnestie als kostenbesparing in Zimbabwe (Foto: ANP)

Beruchte kraai pikt mes bij politieonderzoek

Een door talrijke diefstallen reeds beruchte kraai in Vancouver heeft het nog bonter gemaakt. Canadese media meldden donderdag dat Canuck heeft geprobeerd bewijsmateriaal uit een politieonderzoek te laten verdwijnen. De kraai daalde neer op een door agenten afgezette plaats delict en ging er vandoor met een mes waarmee een man politieagenten had bedreigd. De man was neergeschoten en aangehouden.

Agenten die bij het onderzoek betrokken waren, zetten de achtervolging in. Canuck heeft tenslotte het mes laten vallen, volgens CBC News. De politie van de West-Canadese miljoenenstad heeft het bevestigd dat een vogel dinsdag bewijsmateriaal heeft gestolen, maar kon niet bevestigen dat Canuck de dader was.

Canuck de kraai is een beroemde verschijning in Canadese media. De kraai is vorig jaar nog 'geïnterviewd' door Dan Burritt van de nationale Canadese televisie.

Pink Floyd krijgt eigen postzegels

Het Britse postbedrijf Royal Mail heeft speciale Pink Floyd-postzegels ontwikkeld ter ere van het 50-jarig bestaan van de band. Op de postzegels staan albumhoezen en foto's van de groep tijdens optredens.

Royal Mail zegt nauw samengewerkt te hebben met de band om de postzegels te ontwikkelen. "We eren Pink Floyd, een van de meest invloedrijke en succesvolle Britse bands aller tijden, met een geweldige reeks van postzegels, limited edition souvenirs en geschenken", aldus het bedrijf.

De postzegels zijn vanaf 7 juli te koop en nu al te bestellen. De zegels kunnen niet in Nederland worden gebruikt.

Pink Floyd bracht in 2014 haar laatste album The Endless River uit.

Pink Floyd krijgt eigen postzegels
Pink Floyd krijgt eigen postzegels (Foto: BuzzE)

Lang weekeinde vol werkzaamheden Utrecht CS

Treinreizigers moeten vanaf donderdagavond rekening houden met intensieve spoorwerkzaamheden rond Utrecht Centraal. Vanaf 20.00 uur tot zondagavond 29 mei ondervinden mensen op vrijwel alle trajecten van, naar en via Utrecht hinder. Ze krijgen te maken met extra reistijd, stelt ProRail.

Op meerdere trajecten rijden NS-bussen. Op andere trajecten kunnen reizigers per trein omreizen. Reizigers krijgen uitdrukkelijk het advies om van tevoren hun reismogelijkheden te checken via de Reisplanner.

De komende dagen werkt ProRail aan perrons, aan het spoor, de bovenleiding en het beveiligingssysteem. Het gaat om omvangrijke werkzaamheden op elf locaties aan beide kanten van Utrecht Centraal.

VVD schiet PVV-plan voor 300 euro AOW af

Regeringspartij VVD voelt niets voor het plan van de PVV om alle gepensioneerden dit jaar 300 euro extra AOW te geven. De oppositiepartij wil daar een meevaller van zo'n 1 miljard euro voor gebruiken.

De liberalen zien dat niet zitten, zo bleek donderdag tijdens een debat in de Tweede Kamer over het beleid van de regering. VVD-parlementariër Aukje de Vries erkende dat onder meer ouderen het "zwaar" en "lastig" hebben door de economische crisis en andere maatregelen. Zij wil echter wachten tot augustus voor eventuele stappen. Dan wordt gekeken voor welke groepen herstel van de koopkracht nodig is.

De meevaller komt door de lage rente, waardoor Nederland minder rente over zijn staatsschuld betaalt. Volgens PVV'er Tony van Dijck wordt dat geld "gratis in onze schoot"geworpen. De VVD daarentegen wil het begrotingstekort niet laten oplopen.

VVD schiet PVV-plan voor 300 euro AOW af
VVD schiet PVV-plan voor 300 euro AOW af (Foto: ANP)

Herdenking IS-lid in christelijke kerk

Een herdenkingsdienst voor een omgekomen lid van de terreurorganisatie Islamitische Staat in een christelijke kerk heeft in Duitsland voor veel ophef en discussie gezorgd. Predikant Sieghard Wilm is voornemens vrijdag in de evangelisch-lutherse St. Pauli-kerk in woord en gebed aandacht besteden aan het overlijden van een zeventienjarige jongen die Hamburg verliet om te gaan vechten in Syrië en Irak.

De in Kameroen geboren Florent, in salafistische kringen bekend als Bilal, kwam als klein kind naar Duitsland. Volgens de binnenlandse veiligheidsdienst stamde hij uit een christelijke familie, maar bekeerde hij zich op zijn veertiende tot de islam en radicaliseerde razendsnel. In het voorjaar van 2015 sloot hij zich aan bij IS en vertrok naar het Midden-Oosten.

Hoe en waar de tiener aan zijn einde kwam is onduidelijk. Wel zou hij kort voor zijn dood in een videoboodschap geloofsgenoten hebben gewaarschuwd voor de door IS gevoerde oorlog en de wreedheden.

Herdenking IS-lid in christelijke kerk
Herdenking IS-lid in christelijke kerk (Foto: ANP)

Mercedes snelste in eerste vrije training Monaco

Lewis Hamilton heeft de snelste tijd op de klokken gezet tijdens de eerste vrije treining voor de Grand Prix van Monaco. Mercedes-teamgenoot Nico Rosberg reed de tweede tijd in de traditioneel op donderdag geplande sessie. Sebastian Vettel reed de derde tijd, op drie tienden van Hamilton. Daniel Ricciardo zat daar met de vierde tijd nog eens vier tienden achter, terwijl diens teamgenoot Max Verstappen binnen zeven honderdsten van de Australiër bleef.

De eerste vrije training eindigde met een rode vlag: kort voor het einde kwam er een putdeksel los, waar Jenson Button met zijn McLaren vol op in reed. Overigens was die niet het eerste schadegeval: Felipe Massa had zijn Williams na een half uur al in de muur bij Sainte Dévote geparkeerd, en Jolyon Palmer raakte zo'n dertig minuten later de vangrail.

Pos Coureur Team Tijd Verschil Ronden
1 L. Hamilton Mercedes 1:15.537   31
2 N. Rosberg Mercedes 1:15.638 +0:00.101 39
3 S. Vettel Ferrari 1:15.956 +0:00.419 26
4 D. Ricciardo Red Bull 1:16.308 +0:00.771 29
5 M. Verstappen Red Bull 1:16.371 +0:00.834 30
6 D. Kvyat Toro Rosso 1:16.426 +0:00.889 37
7 N. Hülkenberg Force India 1:16.560 +0:01.023 34
8 S. Perez Force India 1:16.697 +0:01.160 27
9 K. Räikkönen Ferrari 1:16.912 +0:01.375 24
10 C. Sainz Toro Rosso 1:17.130 +0:01.593 39
11 V. Bottas Williams 1:17.562 +0:02.025 44
12 R. Grosjean Haas F1 1:17.599 +0:02.062 33
13 F. Alonso McLaren 1:17.838 +0:02.301 27
14 E. Gutierrez Haas F1 1:17.909 +0:02.372 25
15 J. Button McLaren 1:17.920 +0:02.383 26
16 F. Nasr Sauber 1:18.187 +0:02.650 29
17 K. Magnussen Renault 1:18.274 +0:02.737 34
18 M. Ericsson Sauber 1:18.301 +0:02.764 33
19 F. Massa Williams 1:18.746 +0:03.209 10
20 J. Palmer Renault 1:18.871 +0:03.334 22
21 R. Haryanto Manor 1:20.528 +0:04.991 28
22 P. Wehrlein Manor 1:20.868 +0:05.331 25

I Am Setsuna heeft mooie pianomuziek

I Am Setsuna is een kleinschalige JRPG van Square Enix voor pc en PS4. De game heeft een melancholische toon, maar qua combat is het vooral geïnspireerd door Chrono Trigger. In de nieuwe trailer hieronder kun je dat ook zien aan de techs en tech combos, technieken die we van de klassieker kennen.

I Am Setsuna vertelt het verhaal van Setsuna, een jonge vrouw met een sterke innerlijke kracht en het offer dat ze moet maken om het volk van haar land te redden. Als speler ga met haar en haar bodyguards op avontuur. Het komt op 19 juli uit.

Nieuwe Mighty No. 9-trailer niet goed ontvangen

Deep Silver heeft een nieuwe trailer gemaakt voor Mighty No. 9, maar fans lijken het niet te waarderen. De trailer heeft bijna tienduizend downvotes op YouTube gekregen. In de trailer vertelt een vent met een diepe stem waarom Mighty No. 9 'freakin' cool' is.

Mighty No. 9 komt eindelijk op 24 juni uit voor PS4, PS3, Xbox One, Xbox 360, Wii U, PC, Mac en Linux. 3DS en Vita ports volgen later dit jaar.

Tom Cruise kreeg in geheim astronauttraining

Tom Cruise heeft begin deze eeuw in het diepste geheim spacetraining gekregen op de basis van NASA. Volgens The Sun hoopte de acteur destijds zelfs mee te kunnen op een missie van de Columbia Space Shuttle. Dat ruimteveer explodeerde in 2003 tijdens een landing, waarbij de zeven bemanningsleden het leven lieten.

Tom kwam met NASA in aanraking toen hij in 2002 de voice-over insprak van de IMAX-film Space Station 3D. Volgens regisseur Toni Myers wilde de acteur niets liever dan zelf astronaut worden. "Hij was heel enthousiast over de film, maar de deal was dat hij ook in de spaceshuttle wilde vliegen", zo beweert de regisseur in de Britse krant. "Hij maakte daar goede kans op maar toen gebeurde het ongeluk en hield het op."

De inmiddels 53-jarige acteur zou destijds een introductietraining hebben gevolgd, waarin hij onder meer leerde hoe je in een astronautenpak loopt. Hij heeft sindsdien interesse getoond in de eerste commerciële ruimtevlucht. Vanwege zijn geloof is hij rotsvast overtuigd van het bestaan van buitenaards leven.

Tom Cruise kreeg in geheim astronauttraining
Tom Cruise kreeg in geheim astronauttraining (Foto: BuzzE)

Wijn goed voor de lijn

Wil je graag afvallen? Drink dan voortaan twee glazen witte wijn voor je gaat slapen! Het zou er voor zorgen dat je in je slaap vet verband, en neutraliseert het de ontwikkeling van nieuwe cellen. Dit blijkt uit een studie die werd uitgevoerd aan de universiteit van Washington en aan Harvard University.

Van rode wijn was al langer bekend dat het goed voor de gezondheid is en ook kan helpen als je wil vermageren. Aan de universiteit van Alberta (Canada) hebben nu ook aangetoond dat één glas rode wijn gelijk staat aan een uur intensief sporten.

Proost! 

Eindhoven Airport uit de lucht voor onderhoud

Eindhoven Airport gaat met ingang van maandag tot donderdag 16 juni dicht. Dan wordt namelijk de start- en landingsbaan van het vliegveld vernieuwd. Kosten 10,7 miljoen euro. In die tijd zijn er geen vluchten mogelijk vanaf en naar dit op één na grootste vliegveld van Nederland, jaarlijks goed voor ruim vier miljoen passagiers.

De huidige landingsbaan is twaalf jaar oud en aan vervanging toe, aldus het vliegveld. Bovendien komen er honderd verlichte borden met aanwijzingen voor piloten.

Negen asfaltmachines leggen er in 2,5 week tijd 30.000 ton asfalt. Dat gebeurt in één stroom op de 45 meter brede en 3 kilometer lange start- en landingsbaan zodat er geen naden ontstaan. Er wordt 24 uur per dag doorgewerkt om geen tijd te verliezen.

Bommen en granaten
Op 16 juni is het werk klaar en gaat het vliegveld open. Maar allerlei ander werk gaat dan gewoon door, nog tot 16 juli. Tijdens de asfaltering wordt rekening gehouden met het vinden van bommen en granaten uit de oorlog. Die worden direct geruimd door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie.

Normaal zouden in die periode zo'n duizend vluchten plaatsvinden. RyanAir heeft alle vluchten gecanceld. Transavia verkast enkele vluchten naar Schiphol. Wizz Air blijft wel grotendeels doorvliegen, maar wijkt daarvoor uit naar Maastricht Aachen Airport. Met een kleine honderd vluchten kunnen passagiers daar opstappen voor negentien Oost-Europese bestemmingen.

Het aanbrengen van asfalt betekent niet dat iedereen die op of rond het vliegveld werkt, nu vakantie kan gaan nemen. Uitzonderingen daargelaten, zoals de medewerkers van afhandelingsbedrijf Viggo, die wel vakantie nemen. Maar voor het overige blijven hotels, horeca en veel winkels gewoon geopend, aldus een woordvoerder van het vliegveld. Ook de eigen medewerkers werken gewoon door. Het vliegveld telt rond de 1500 arbeidsplaatsen.

Eindhoven Airport uit de lucht voor onderhoud
Eindhoven Airport uit de lucht voor onderhoud (Foto: ANP)

Lichaam bergbeklimmer geborgen op Everest

Het lichaam van de Nederlandse bergbeklimmer Eric Arnold, die vorige week omkwam op Mount Everest, is geborgen en met een helikopter naar een ziekenhuis in Kathmandu gebracht. Dat heeft woordvoerder Perma Sherpa van Seven Summit Treks donderdag gezegd.

Volgens de woordvoerder worden er momenteel voorbereidingen getroffen om het lichaam te repatriëren. Hij denkt dat dat vrijdag of zaterdag zal gebeuren.

Lichaam bergbeklimmer geborgen op Everest
Lichaam bergbeklimmer geborgen op Everest (Foto: ANP)

Wilders wil en krijgt uitstel strafzaak

Geert Wilders en zijn advocaat Geert-Jan Knoops wilden 3,5 maand uitstel van het strafproces tegen de PVV-leider. Dat verzoek is bij de rechtbank gedaan, bleek donderdag tijdens een zitting bij de beveiligde rechtbank op Schiphol. Wilders en Knoops waren daarbij niet aanwezig. 

De rechtbank heeft Geert Wilders tot 23 september uitstel gegeven voor het voeren van zijn verweer tegen zijn vervolging, voorafgaand de inhoudelijke behandeling van zijn strafzaak. Knoops vroeg om uitstel omdat hij meer tijd nodig heeft voor eigen onderzoek, nu de rechtbank heeft besloten om geen extra deskundigen te benoemen. De advocaat zoekt nu zelf deskundigen om de verdediging van Wilders te onderbouwen.

Deskundigen
De rechtbank wees eerder verzoeken van Wilders om deskundigen te benoemen af, omdat die "niet noodzakelijk zijn voor het beoordelen van de strafzaak''. De advocaat zoekt nu zelf deskundigen om de verdediging van Wilders te onderbouwen. Knoops heeft om uitstel gevraagd omdat hij meer tijd nodig heeft voor eigen onderzoek, nu de rechtbank heeft besloten geen extra deskundigen te benoemen.

Wilders wordt vervolgd om zijn omstreden 'minder Marokkanen'-uitspraken. Hij is aangeklaagd voor belediging van Marokkanen op grond van ras en het aanzetten tot discriminatie en haat.

Wilders wil 3,5 maanden uitstel strafzaak
Wilders wil 3,5 maanden uitstel strafzaak (Foto: ANP)

Betere F1-motoren voor Ricciardo en Magnussen

Formule 1-coureurs Daniel Ricciardo en Kevin Magnussen krijgen dit weekend in Monaco de beschikking over verbeterde F1-motoren. Hun teams Red Bull Racing en Renault hebben dit bekend gemaakt. Ze moeten tot een halve seconden tijdwinst per ronde opleveren.

Renault testte vorige week na afloop van de Grand Prix van Spanje in Barcelona de nieuwe krachtbronnen die door de coureurs positief ontvangen werden en ook betrouwbaar bleken te zijn. Het oorspronkelijke plan was om de motoren in Canada in te zetten, maar Renault bleek al twee stuks voor Monaco gereed te hebben.

Omdat zowel Red Bull Racing als het fabrieksteam Renault de beschikking krijgen over één nieuwe motor moesten de teams kiezen. Hierbij heeft Red Bull gekozen voor Ricciardo en Renault voor Magnussen. Dit betekent dat Max Verstappen en Joylon Palmer nog een race moeten wachten op een beter exemplaar.

Ook McLaren-coureur Fernando Alonso krijgt een betere motor. In tegenstelling tot de Renaults zorgt de nieuwe Honda-motor niet voor verbetering van prestaties, maar van betrouwbaarheid. Daarnaast kostte de verbetering geen tokens.

Nieuwe Zelda te spelen in New York tijdens E3

Als de E3 straks in volle gang is kunnen vijfhonderd fans de nieuwe The Legend of Zelda voor Wii U spelen. Dit zal mogelijk zijn bij de Nintendo Store in New York. De fans kunnen drie dagen van tevoren in de rij gaan staan om een plekje te bemachtigen. Tijdens de E3 zullen er ook live gameplay beelden in de store geprojecteerd worden op een scherm

De nieuwe game van de Zelda franchise zal in 2017 uitkomen voor de Wii U en de nieuwe Nintendo NX. De verwachting is dat Nintendo tijdens de E3 geen informatie over de nieuwe console naar buiten zal brengen. 

Zelda

Eerste gigantische E3 poster duikt op

Op 14 juni begint de Electronic Entertainment Expo 2016, oftewel de E3. Deze 22e editie zal weer plaatsvinden in het Los Angeles Convention Center.

Voor de E3 duiken er in Los Angeles altijd gigantische posters op in de stad. De eerste poster hangt er nu en het is een poster van Horizon: Zero Dawn. De nieuwe franchise van de Nederlandse ontwikkelaar Guerrilla Games zal veel aandacht gaan krijgen deze E3.

Horizon: Zero Dawn

Joop Braakhekke begint kookkanaal op YouTube

Joop Braakhekke gaat een eigen kookkanaal op YouTube beginnen, dat vertelt de voormalig tv-kok en restauranthouder donderdag in het AD. Braakhekke is hersteld van zijn alvleesklierkanker en voelt zich fit genoeg om weer aan de slag te gaan.

In augustus 2015 werd Braakhekke opgenomen in het ziekenhuis met een tumor. Inmiddels gaat het een stuk beter met hem. "Ik ben nu schoon", zegt de kok. "Ik voel me uitstekend, al ben ik gauw moe. Mentaal heb ik wel een opsodemieter gekregen. Kan slecht tegen spanning, terwijl ik als restaurateur en kok heel mijn leven stress heb gekend."

Opgeven zit niet in het karakter van de chef. "Er zijn er bij die het heerlijk vinden zich in hun verdriet te wentelen. Ik niet. Ik vermoed dat het de ondernemer in mij is om niet bij de pakken neer te zitten. Jezelf bij je kladden te pakken en verder te gaan."

Op het YouTube-kanaal gaat Joop Braakhekke weer beginnen met het delen van zijn passie, maar wel op een makkelijk niveau. "Online worden het geen ingewikkelde zaken, hoor. Gewoon gemakkelijke gerechtjes. Soms met een creatieve knipoog: een croque monsieur met ham, kaas en plakjes tomaat in plaats van die vermaledijde tosti. Zo gebeurd en héérlijk."

Joop Braakhekke begint kookkanaal op YouTube
Joop Braakhekke begint kookkanaal op YouTube (Foto: BuzzE)

Dode bij ongeluk met steiger in Den Haag

Bij een ongeluk met een steiger is donderdagochtend in Den Haag een dode gevallen. Volgens de politie viel de steiger om. Delen hiervan kwamen op een voorbijganger terecht, die daarbij om het leven kwam.

Het ongeval gebeurde in de Rijnstraat bij bouwwerkzaamheden bij het gebouw van het voormalige ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (VROM) vlakbij het Centraal Station.

Dode bij ongeluk met steiger in Den Haag
Dode bij ongeluk met steiger in Den Haag (Foto: ANP)

'Screech' weer achter tralies

Slechts een paar weken nadat hij de gevangenispoorten uitliep, zit Dustin Diamond opnieuw achter tralies. De 39-jarige acteur, bekend als Screech van de serie Saved by the Bell, is woensdagnacht (lokale tijd) opgepakt omdat hij de voorwaarden van zijn proeftijd heeft geschonden. Dat meldt E! News. Het is onbekend wat Diamond precies heeft gedaan waardoor hij weer de cel in moest.

Diamond werd in januari veroordeeld tot een straf van vier maanden voor verboden wapenbezit en wanordelijk gedrag. De acteur mocht na drie maanden naar huis omdat hij zich goed had gedragen en hard had gewerkt als schoonmaker.

Diamond stak op kerstavond van 2014 een man neer na een ruzie in een café. In juni vorig jaar werd hij veroordeeld tot vier maanden cel. Daarnaast kreeg hij een proeftijd van vijftien maanden opgelegd en moest hij een schadevergoeding van omgerekend bijna 1000 euro betalen aan het slachtoffer.

De acteur verklaarde in de rechtszaal dat hij de man per ongeluk had gestoken. Hij zou het mes ter verdediging tevoorschijn hebben gehaald, nadat iemand zijn vriendin had geslagen.

Saved by the Bell-acteur weer achter tralies
Saved by the Bell-acteur weer achter tralies (Foto: BuzzE)

Dode bij schietpartij bij optreden rapper T.I.

Bij een schietpartij voor een concert van rapper T.I. in New York zijn in de nacht van woensdag op donderdag meerdere gewonden gevallen. Volgens CBS is een van de gewonden overleden.

Op videobeelden die concertgangers op Twitter plaatsten is te zien hoe er direct na de schoten grote paniek uitbrak in concertzaal Irving Plaza, dat plaats heeft voor 1200 bezoekers. "Er werd net geschoten bij het T.I. concert. Ik ben nog nooit in mijn leven zo bang geweest", postte een van hen. Het optreden van de artiest was nog niet begonnen op het moment van de schietpartij.

Bronnen van de televisiezender beweren dat de schoten werden afgevuurd tijdens een ruzie die backstage begon. Het is niet de eerste keer dat er ongeregeldheden zijn bij een optreden van T.I. In 2006 werd een ruzie die tijdens een concert in Cincinnati begon op straat voortgezet. De rappers assistent en vriend Philant Johnson kwam daarbij om te leven.

T.I. is naast muzikant ook acteur en realityster. Hij was onder meer te zien in films Get Hard en Ant-Man en zijn familie is onderwerp van reallifesoap T.I. & Tiny.

Schietpartij bij optreden rapper T.I.
Schietpartij bij optreden rapper T.I. (Foto: BuzzE)

Zoutzuurlekkage bij Coca-Colafabriek Dongen

Bij de Coca-Colafabriek in Dongen in Noord-Brabant is woensdagavond zoutzuurdamp vrijgekomen na een lekkage in de waterkamer. Dat meldt de veiligheidsregio. Er zijn geen gewonden gevallen en de situatie is stabiel.

Rond 23.45 uur kwam de melding van de lekkage binnen. De zoutzuurdamp werd door de brandweer verdund met water. De verlaagde concentraties zijn daardoor een stuk minder gevaarlijk. Het bluswater komt niet in het riool terecht maar blijft op het terrein van Coca-Cola.

Zoutzuur is een zeer bijtende stof, die brandwonden kan veroorzaken en problemen kan geven bij inademing.

Zoutzuurlekkage bij Coca-Colafabriek Dongen
Zoutzuurlekkage bij Coca-Colafabriek Dongen (Foto: ANP)

Bewoner gewond na gewapende overval

Bij een gewapende woningoverval aan de Burgemeester van Houtlaan in de Noord-Brabantse plaats Helmond is een bewoner in de nacht van woensdag op donderdag lichtgewond geraakt. Dat meldt de politie.

Het gaat vermoedelijk om twee daders, die rond middernacht toesloegen. Het is onbekend wat er buit is gemaakt. De politie doet onderzoek.

Bewoner gewond na gewapende overval
Bewoner gewond na gewapende overval (Foto: ANP)

Nieuwe DLC voor Goat Simulator

Fans van Goat Simulator opgelet! Vandaag is de nieuwe uitbreiding voor Goat Simulator onthuld en meteen verkrijgbaar. De uitbreiding Waste of Space heeft een paar leuke referenties er in zitten naar bepaalde franchises.

De uitbreiding is eerst alleen op pc beschikbaar en moet later ook uitkomen voor de andere platformen. Voor de onthulling is er ook een hilarische launch-trailer online gezet. 

World of Tanks krijgt nieuwe update

De mannen en vrouwen van Wargaming zitten niet stil. Voor World of Tanks komt nu update 9.15. In de update zitten aardig wat veranderingen. Zo is de balans aangepakt, physics en geluid verbeterd en zijn er kleine aanpassingen gedaan aan de interface.

World of Tanks is een gratis spel waarmee er grote tankgevechten tussen spelers gevoerd kunnen worden. World of Tanks is beschikbaar voor Xbox, PlayStation en Windows.

Starship Corporation

Starship Corporation is een simulation game met een hoog managementgehalte. Het spel neemt je mee naar de toekomst waarin je ruimteschepen moet bouwen en al het personeel dat hiervoor nodig is moet leiden. Het is gigantisch uitgebreid en als je niet oppast raak je snel de draad kwijt door alle opties die het spel te bieden heeft. Het spel is al een aantal jaren in ontwikkeling en je kunt zien dat dit niet stilstaat. De ontwikkelaar heeft een droom en die probeert hij te realiseren.

 

'Robot kan olympische turners beoordelen'

Tijdens de Olympische Spelen van 2020 zou een robot de prestaties van de turners moeten kunnen beoordelen. Wie anders dan de Japanners zijn bezig met het ontwikkelen van een dergelijke robot, zo maakte technologiebedrijf Fujitsu deze week bekend.

De Spelen worden over vier jaar gehouden in Tokyo en het lijkt erop dat het allemaal bijzonder high-tech gaat worden, wat we van Japanners natuurlijk ook niet anders mogen verwachten. Volgens Fujitsu kan het jureren in de turnsport nogal eens aan persoonlijke meningen onderhevig zijn en dus moet er een meer objectieve manier komen, vindt men. 

Het bedrijf werkt nu samen met de Japanse turnbond om een systeem te ontwikkelen dat werkt met 3D-lasersensoren. De sensoren zouden bijna tachtigduizend punten tegelijk moeten kunnen meten en dat dertig keer per seconde. Op die manier wordt dan een live 3D-model van de turner gemaakt, waardoor diens bewegingen exact gevolgd en beoordeeld kunnen worden.

Bij het maken van 3D-modellen van mensen wordt doorgaans gebruik gemaakt van een heel pak met allerlei sensoren, maar voor een turner is dat uiteraard geen goed idee. Met de lasersensoren hoeft de turner niks anders te doen dan dat waar hij of zij goed in is: turnen in turnkleding, zonder rare sensoren. Het systeem krijgt eveneens een zogenaamde telescoopfunctie, om te compenseren dat de nauwkeurigheid van de lasers afneemt naarmate de afstand tot de turner toeneemt. 

De verwachting is dat de technologie voor de Spelen van 2020 klaar is. Het is niet bekend of het dan ook gebruikt kan worden om de turners daadwerkelijk te beoordelen, want het creeëren van een 3D-model is uiteraard nog maar een eerste stap. Alle mogelijke oefeningen en bewegingen moeten nog in de machine geprogrammeerd worden, inclusief het zorgen voor de benodigde aftrek als een turner - bijvoorbeeld - zijn benen wat uit elkaar heeft aan de rekstok. 

Tennisbond wil einde maken aan 'stille schorsingen'

Als het aan de internationale tennisbond ITF ligt komt er een einde aan de zogenaamde 'stille schorsingen' in het geval van positieve dopingtests. Tegenwoordig wordt zo'n positieve test doorgaans pas maanden later bekendgemaakt, als de betreffende sporter gehoord is en een definitieve straf bekend is. Dat is anders dan in nagenoeg alle andere sporten, waar een positieve test al vrij snel bekendgemaakt wordt.

Vaak komt het in het tennis voor dat een speler maandenlang afwezig is op de tour, vaak met een voorlopige schorsing, waarvoor dan een blessure opgegeven wordt als reden: de zogeheten 'stille schorsing'. Zo trok de Kroatische toptennisser Marin Cilic zich in 2013 terug voor Wimbledon met een 'knieblessure', maar later bleek dat hij positief getest had op doping. 

Vanaf juli zouden positieve gevallen gelijk bekendgemaakt moeten worden, zodat direct duidelijk is waarom een speler afwezig is. "We moeten zo transparant mogelijk worden", aldus ITF-president Dave Haggerty. "En dat zou onder meer kunnen betekenen dat voorlopige schorsingen gelijk bekendgemaakt worden." De plannen moeten nog wel goedgekeurd worden, maar volgens Haggerty is er geen sprake van verdeeldheid onder de zeven grote entiteiten binnen het tennis: de ITF, de mannen- en vrouwentours ATP en WTA en de vier Grand Slams. 

Geschorste Sharapova genoemd in olympisch team Rusland

De Russische tennisbond heeft de namen van vier vrouwen bekendgemaakt die het land tijdens de Olympische Spelen van komende zomer zullen gaan vertegenwoordigen. Althans, als het aan de Russische bond ligt, want het is nog maar de vraag of iedereen mee mag doen.

Op de lijst staat namelijk Maria Sharapova, de Russische die in maart bekende positief te hebben getest op het sinds 1 januari verboden hartmedicijn meldonium. Ze was op dat moment de nummer vijf van de wereld, maar is inmiddels tot buiten de top-20 gezakt. Sinds haar bekentenis is ze door de internationale tennisbond ITF voorlopig geschorst, maar een definitieve uitspraak laat nog altijd op zich wachten.

Shamil Tarpischev, baas van de Russische tennisbond, liet eerder weten dat tijdens Roland Garros - dat zondag begonnen is - besloten zou worden of men zich achter de selectie van Sharapova zou scharen, iets wat nu dus gebeurt is. Voor 6 juni wil de bond haar aanmelden om zo te weten te komen of ze in Rio in actie mag komen. 

Als dat niet het geval is moet men hopen dat er nog geruild mag worden. In dat geval zal Ekaterina Makarova profiteren en de vierde plek innemen, naast Svetlana Kuznetsova, Anastasia Pavlyuchenkova en Darya Kasatkina. 

FOK! Wat een weer: Opklaringen en een bui

In de ochtend lossen de mistbanken die her en der zijn ontstaan geleidelijk op en komt de zon op veel plaatsen door. Het is grotendeels droog, pas in de avond ontstaat er weer kans op een (flinke) bui. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 16 graden aan zee tot plaatselijk 22 graden in het zuidoosten. De wind draait in de middag naar het noorden en is zwak tot matig van kracht. 

Zon op 05:30
Zon onder 21:43
Zonkracht

5 / 3

 Bondage was vandaag in Houten, en maakte daar deze foto van een witte wolkendeken. 

Bewolkt in Houten  (Foto: bondage)
Bewolkt in Houten (Foto: bondage)

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar frontpage@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Wikiweetjes van vandaag
1676 Antoni van Leeuwenhoek ontdekte voor het eerst animalculen door zijn microscoop.
1927 De productie van de T-Ford, door de Ford Motor Company, werd gestaakt.
1938 In Wolfsburg werd de eerste steen voor de fabriek van de 'Kraft Durch Freude' wagen (het huidige Volkswagen) gelegd door Adolf Hitler.
1969 De Apollo 10 keerde terug op Aarde.
1970 De eerste vlucht die sneller ging dan Mach-2 werd uitgevoerd door de Toepolev 144.


Docu over Henry Ford en de T-Ford

'Krachtigere Xbox One en Slim-model in de maak, Oculus-support'

Microsoft zou in 2017 met een veel krachtigere Xbox One-console op de markt komen, en later dit jaar met een kleinere (Slim-)variant van de spelcomputer. Dat hebben anonieme bronnen verklaard tegenover gamesites Kotaku en Polygon.

Geruchten rondom nieuwe hardware doen al langer de ronde. Een dikke maand geleden verklapte Microsoft-insider Paul Thurrot dat er tijdens E3 nieuwe hardware aangekondigd zou worden, en in februari van dit jaar werd door Xbox-topman Phil Spencer gehint naar nieuwe Xbox-hardware.

Bronnen binnen Polygon hebben gezegd dat de nieuwe Xbox One (codenaam Scorpio), die waarschijnlijk niet voor het einde van 2017 zal verschijnen, vier keer zo krachtig wordt als de huidige. Hiermee zou Microsoft een einde willen maken aan de hardwaretechnische voorsprong die PlayStation 4 al sinds de release van beide consoles heeft. Daarnaast zou de nieuwe console technisch in staat zijn om 4K-resolutie af te spelen en Oculus Rift-support te bieden. Dat laatste is niet erg verbazingwekkend gezien de reeds aanwezige samenwerking tussen Microsoft en Oculus VR.

Xbox One "Scorpio" zou zich volgens de bronnen als pure powerhouse gaan profileren met een rekenkracht van maar liefst 6 teraFLOPS (TFLOPS). Dat is ruim viermaal de 1.31 TFLOPS waar de originele Xbox One het mee moet doen. Ter vergelijking, de PlayStation 4 haalt 1.84 TFLOPS en de PlayStation 4 "Neo" zou naar verluidt 4.14 TFLOPS kunnen behalen.

Volgens de geruchten, die geheel in lijn zijn met eerdere uitspraken van Spencer, wil Microsoft naar een incrementeler systeem met meer hardware releases maar wel met universele compatibiliteit. Dat zou betekenen dat alle oudere games op de nieuwe Xbox werken en vice versa, en daarnaast op Windows 10 draaien. De vermeende plannen zijn wat dat betreft in overeenstemming met de strategie van de Xbox One/Windows 10-samensmelting die Microsoft al langer nastreeft.

De compactere Xbox One zou al later dit jaar moeten verschijnen en krijgt mogelijk een opslagcapaciteit van 2TB. Dat deze spoedig officieel wordt aangekondigd ligt voor de hand, mochten de geruchten kloppen. We zullen waarschijnlijk moeten afwachten tot de E3 in juni voordat we meer te weten krijgen over Microsofts plannen. De softwaregigant houdt zijn persconferentie op maandag 13 juni tijdens het jaarlijkse evenement in Los Angeles.

'Nieuwe en krachtigere Xbox-consoles in de maak'
'Nieuwe en krachtigere Xbox-consoles in de maak'

'Meer Europese films op Netflix'

Minstens een op de vijf films die internetbedrijven als Netflix, HBO en Apple aanbieden moet Europees zijn als het aan de Europese Commissie ligt. EU-lidstaten zouden dergelijke aanbieders ook moeten kunnen vragen financieel bij te dragen aan Europese audiovisuele producties. Het voorstel moet de Europese filmindustrie een impuls geven.

Brussel stelde woensdag bovendien- maatregelen voor die aanbieders van films en series verplichten minderjarigen beter te beschermen tegen geweld en porno, maar ook tegen reclame voor alcohol en vet en zoet eten. Nationale toezichthouders worden in het voorstel onafhankelijk van overheden en de industrie.

Ook presenteerde de Commissie voorstellen die zendgemachtigden en online-aanbieders meer flexibiliteit bieden voor sponsoring en reclame. Wel moeten kijkers hier goed over worden geïnformeerd.

'Meer Europese films op Netflix'
'Meer Europese films op Netflix' (Foto: BuzzT)

Onderzoek oud-justitietopman Demmink klaar

Het strafrechtelijk onderzoek naar de beschuldiging tegen oud-justitietopman Joris Demmink dat hij minderjarige kinderen zou hebben misbruikt, is afgerond. Naar verwachting wordt volgende maand besloten of Demmink wordt vervolgd, laat het Openbaar Ministerie weten.

De inmiddels gepensioneerde Demmink wordt al jaren achtervolgd door beschuldigingen van seksueel misbruik van minderjarige jongens. Het onderzoek van de rijksrecherche richtte zich op zijn mogelijke betrokkenheid halverwege de jaren negentig bij de verkrachting van twee toen minderjarige jongens in Turkije.

Het OM deed verscheidene rechtshulpverzoeken aan Turkije voor hulp bij het onderzoek. De Turkse autoriteiten hebben onlangs echter laten weten dat ze niet meewerken. De Turkse wet belemmert de uitvoering van de onderzoeken, aldus het OM.

Ook werd een zogenoemd oriënterend feitenonderzoek ingesteld waarbij alle signalen van seksueel misbruik door Demmink, ook in Nederland, zijn onderzocht. De resultaten hiervan weegt het OM nu eveneens.

Onderzoek oud-justitietopman Demmink klaar
Onderzoek oud-justitietopman Demmink klaar (Foto: ANP)

Microsoft zet mes dieper in mobieltjesdivisie

Microsoft gaat nog eens 1850 arbeidsplaatsen schrappen bij zijn mobieltjesdivisie, die het Amerikaanse softwareconcern heeft overgenomen van Nokia. Microsoft neemt hierbij een buitengewone last van 950 miljoen dollar, onder meer voor reorganisatie- en ontslagkosten, meldt Bloomberg.

Ongeveer 1350 banen gaan verloren in Finland bij het onderdeel dat in 2014 werd gekocht van Nokia. Microsoft heeft de overname ter waarde van 9,5 miljard dollar inmiddels vrijwel geheel afgeschreven omdat het succes dat was gehoopt met de smartphones is uitgebleven, onder druk van de felle concurrentie op de markt voor mobieltjes. Eerder werden ook al duizenden banen geschrapt bij de mobieltjestak. Microsoft heeft minder dan 1 procent van de wereldwijde smartphonemarkt in handen.

De geplande banenreductie moet nog dit jaar grotendeels worden afgerond. Microsoft zal meer details naar buiten brengen bij de publicatie van de tweedekwartaalcijfers in juli.

Microsoft zet mes dieper in mobieltjesdivisie
Microsoft zet mes dieper in mobieltjesdivisie (Foto: BuzzT)

Miljarden voor Kazachs olieproject

Het Amerikaanse olieconcern Chevron pompt de komende jaren mogelijk nog meer geld in een Kazachs olieproject. Het bedrijf leidt een consortium van bedrijven dat in totaal 37 miljard dollar wil investeren in het Tengiz-olieveld. Dat betekent een verdubbeling van de huidige investering. Volgens de Kazachse energieminister wordt een definitieve beslissing hierover volgende maand genomen.

Het zou voor het eerst zijn sinds de crisis dat een dergelijk bedrag zal worden geïnvesteerd in de oliewinning. Door de almaar dalende olieprijzen zagen veel bedrijven in de sector zich genoodzaakt in hun budgetten te snijden.

Door de investering zal de productie op het grootste olieveld van Kazachstan enorm toenemen. Het Kazachse ministerie rekent op een toename van de werkgelegenheid met 24.000 banen. Naast Chevron zijn ook ExxonMobil, KazMunaiGaz en Lukoil betrokken bij het project.

Miljarden voor Kazachs olieproject
Miljarden voor Kazachs olieproject (Foto: ANP)

'Apple werkt aan opladen van auto's'

Apple is achter de schermen druk bezig met het betreden van de markt voor het opladen van elektrische voertuigen. Insiders laten Reuters weten dat het bedrijf al diverse ontwikkelaars in dienst heeft genomen die zich bezig gaan houden met het opladen van elektrische auto's.

De bovengemiddelde interesse in het opladen van elektrische voertuigen, voedt de geruchten dat de iPhonemaker zelf aan een elektrische auto sleutelt. Maar om een concurrent van Tesla te kunnen worden, wil Apple naar verluidt eerst de infrastructuur voor elektrisch rijden op orde krijgen. Zo moeten er meer oplaadstations komen en moet er een oplossing komen voor de grote hoeveelheid schadelijk afval dat niet goed te recyclen valt.

Er wordt al heel lang gesuggereerd dat de automobielindustrie Apple's volgende werkterrein is, maar vooralsnog hebben topmensen bij Apple dat altijd ontkend.

'Apple werkt aan opladen van auto's'
'Apple werkt aan opladen van auto's' (Foto: BuzzT)

Ga gratis karten en hamburgers eten bij Silverstone!

Heb jij zin om lekker te gaan karten en daarna jezelf te mogen trakteren op een flinke hamburger? Geef dan snel antwoord op de volgende vraag, dan maak je namelijk kans om bij het grootste partycentrum van Noord-Holland, Silverstone, gratis 2 heats te gaan karten en daarbij krijg je hun Super Hamburger Menu er ook nog eens bij. Uiteraard mag je iemand meenemen.

FOK! mag 3x2 van deze arrangementen weggeven (dus 3 winnaars mogen iemand meenemen). Je hoeft alleen maar hier antwoord te geven op de volgende vraag:

Wat kun je nog meer doen bij Silverstone?

- Lasergamen

- Zwemmen

- Indoor skydiven

Hint: het antwoord is te vinden op hun site. Geef je antwoord door en maak kans!

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
special
VrijMiBabes #202 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.