Schaatswereld verliest belangrijke sponsor

De schaatssport gaat één van haar meest succesvolste sponsor van de afgelopen jaren verliezen. De directeur van Beslist.nl, Kees Verpalen, heeft vanmorgen bekend gemaakt dat de stekker uit het project zal worden getrokken. Hierdoor komt het voltallige team van Gerard van Velde, waaronder Michel en Ronald Mulder, zonder sponsor te zitten.

Veel te vrezen heeft het team echter niet, want de kans is groot dat Platina Fit en Continu het stokje over zullen nemen. Beide bedrijven zijn momenteel in onderhandeling met het team van Gianni Romme en Marianne Timmer, en het team heeft laten weten graag te willen uitbreiden.

Oorspronkelijk zou Beslist.nl vanaf 2012 tot en met de Spelen van 2018 in het Koreaanse Pyeonchang aanblijven, maar uit onvrede met het sponsorbeleid van de KNSB heeft Van Palen besloten om er vroegtijdig een eind aan te maken. Met Beslist.nl won het team van Van Velde met Michel Mulder de 500 meter tijdens de Olympische Spelen in Vancouver en werd het WK sprint twee keer gewonnen.