Waterpolosters hebben weinig moeite met Duitsland

De Nederlandse waterpolodames hebben vanavond op het Olympisch Kwalificatietoernooi het sterke spel van de wedstrijd tegen Italië vast kunnen houden tegen Duitsland. In een opnieuw uitverkocht Groenhovenbad werd de Duitse ploeg met een ruime 16-3 (3-0, 5-1, 4-2, 4-0) verslagen.

Het Nederlandse team, dat moeite had om in het toernooi te komen, ging meteen sterk van start en het duurde niet lang tot er al een kleine voorsprong van drie punten was opgebouwd. In de tweede periode kwam de Nederlandse aanval pas echt goed op gang en werd deze voorsprong uitgebouwd naar een 8-1. Ook na de rust bleef Nederland sterk spelen en werden er nogmaals acht punten aan toegevoegd.

Morgenavond speelt Nederland de laatste poulewedstrijd tegen Nieuw-Zeeland, het laagst geplaatste team in poule B. Italië treft daar Rusland in de strijd om de eerste plek. Als die wedstrijd niet in een gelijk spel eindigt, wordt Nederland tweede en wordt naar alle waarschijnlijkheid Spanje getroffen in de alles bepalende kruisfinales. Bij een gelijkspel zal er naar het onderling resultaat en doelsaldo gekeken worden.

Waterpolosters hebben weinig moeite met Duitsland (Pro Shots / Henk Jan Dijks)
Waterpolosters hebben weinig moeite met Duitsland (Pro Shots / Henk Jan Dijks)