'DWDD-restaurant was niet meer te redden'
Het pop-uprestaurant van De Wereld Draait Door was gedoemd te mislukken. Na de slechte recensies zou doorgaan "een marteling voor iedereen" zijn geweest, zegt Robert Kranenborg in Veronica Magazine.
"Het was niet meer te redden met: 'Jij moet beter je best doen' of: 'Jij moet het anders aanpakken'. Dan zou het dagelijkse stress en spanning worden", aldus Kranenborg. "Het was een strijd die we niet konden winnen. Er waren twee slechte recensies geweest en die gaan mensen geloven, wat ze ook voorgeschoteld krijgen."
Kranenborg was wel even goed ziek van het debacle. Nadat het restaurant de deuren had gesloten, vertrok hij daarom een paar dagen naar het buitenland om af te blazen. "Ik was er helemaal klaar mee. Als we dan vijf dagen naar Parijs gaan, worden we vanzelf weer blij."
Het pop-uprestaurant zou eigenlijk drie weken lang gerechten voorschotelen die Kranenborg eerder in het programma had bereid. Na twee dagen werd echter al besloten te stoppen.
'DWDD-restaurant was niet meer te redden' (Foto: BuzzE)
Hij legt de schuld van het sluiten van dat restaurant nu bij die 2 negatieve recensies, maar 1: dat lijkt me nogal een verdomd overtrokken reactie op een paar recensies voor een volwassen man en restaurant, en 2: als je weet dat je een goed product levert, dan kun je toch gewoon doorgaan en in principe zou je dan toch ook vooral positieve reacties scoren? Blijkbaar was het vertrouwen in die eigen kwaliteit er dus niet.
Nee joh, hij heeft in 2002 zijn restaurant de grond in gedraaid in een poging 3 sterren te krijgen, daarna heeft ie voor Joop van der Ende in Le Cirque gekookt en daar een ster geregeld, en is toen tv programma's gaan doen. Het enige werkelijke restaurant waar die betrokken is bij The Thrill Grill keten in Amsterdam, en daar serveren ze middelmatige hamburgers...
Het lijkt er dus op dat hij dus een goede kok is, en uitstekend een keuken kan laten draaien, maar het is geen geweldige ondernemer.
En als het geen flop was geworden dan had het restaurant quitte gespeeld, dan was het kostendekkend geweest.
Alle tafels waren al gereserveerd voor de hele maand en iedereen had al vantevoren betaald.
Verder werd er ook het een en ander gesponsord, oa de keukenapparatuur en de inrichting.
En 2 slechte recenties voor gerechten die verder niemand meer eet.. tja, kan me voorstellen dat je daar als kok niet blij van wordt maar ik zou zeggen dat dat juist motivatie is om het beter te doen.
Die recencenten moet je aan het eind van de maand weer uitnodigen om te laten zien dat je je verbeterd hebt.
Anyway. Kranenborg heeft hier een beetje boven zijn nieveau gegrepen. Zilke lastige recepten consequent perfect doen met een tijdrlijk team is ook gekkenwerk. Het zou alleen netter zijn als hij dat gewoon zou toegeven.
Rechts zijn de bedrijfseconomische kansen. Banken, besturen, overheidscontracten, old boys netwerken, directies, etc. Alles waar een bedrijfseconomisch rendabel model achter hangt.
Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd op FOK.nl. Als je nog geen account hebt kun je gratis een FOK!account aanmaken