Diego Costa helpt Chelsea aan punt tegen Manchester United

De kraker in Engeland tussen Chelsea en Manchester United heeft geen winnaar gekregen. Diego Costa voorkwam in blessuretijd een nederlaag voor Guus Hiddink tegen Louis van Gaal.

Chelsea was de laatste negen officiële duels tegen Manchester United ongeslagen, maar toch begonnen de bezoekers sterk aan het duel. De eerste goede mogelijkheid was voor Anthony Martial, die doelman Thibaut Courtois bijna verraste met een schot in de verre hoek. De Belg had echter een uitstekende redding in huis.

Uit een hoekschop van Daley Blind was even later ook Marouane Fellaini dicht bij een treffer voor Manchester United, waarna Chelsea beter in de wedstrijd kwam. Het team van Hiddink creëerde enkele kansen, onder meer via Nemanja Matic bij de eerste paal. Zijn kopbal uit een hoekschop werd gekeerd door David De Gea.Lees meer: Arsenal houdt hoop op titel met zege in BournemouthIn de slotfase van de eerste helft dachten The Blues recht te hebben op een strafschop. Daley Blind blokte een inzet van John Terry namelijk met zijn arm. Scheidsrechter Michael Oliver wees niet naar de stip. Bij het begin van de tweede helft waren de betere kansen weer voor United, maar Courtois lag in de weg toen Jesse Lingard en meteen daarna Rooney gevaarlijk werden.

Dubbele klap voor Hiddink

Het bleek de opmaat te zijn voor een afschuwelijke fase voor Chelsea. Heel Stamford Bridge hield namelijk zijn adem in toen Kurt Zouma verkeerd terechtkwam en een zware beenblessure opliep. Zijn seizoen lijkt voorbij te zijn. Zouma's vervanger Gary Cahill stond amper binnen de lijnen toen United op voorsprong kwam.

Een belangrijke rol bij de openingstreffer was weggelegd voor Cameron Borthwick-Jackson. De 19-jarige verdediger bereikte Wayne Rooney, die de bal klaarlegde voor Lingard. Vanuit de draai knalde hij de bal al vallend prachtig in de kruising: 0-1.

United capituleert

Via Branislav Ivanovic kwam de thuisploeg even later bijna op gelijke hoogte. De Gea lag opnieuw in de weg en even later voorkwam de Spanjaard een treffer van landgenoot Cesc Fabregas. Chelsea bleef de druk opvoeren en terwijl de fans in het uitvak zich al voorbereidden op een mooi feestje, sloeg Diego Costa toe. De spits profiteerde in tweede instantie, na een slippertje van Blind: 1-1.