'Dode Kerkdriel bekende speler onderwereld'

De 27-jarige man die op oudejaarsavond in Kerkdriel is doodgeschoten, is Chahid Yakhlaf., een prominente speler uit de Amsterdamse onderwereld. Een bron heeft berichtgeving van het Parool daarover bevestigd aan het ANP. Zijn broer Chafik (30 jaar) en een vriend uit Utrecht (26 jaar) zijn lichtgewond geraakt, zo meldt de krant vrijdag verder.

De politie meldt alleen dat het dodelijke slachtoffer een 27-jarige man uit Weesp is en dat de twee gewonden een man van 30 uit Weesp en een man van 26 uit Utrecht zijn. Eerder op vrijdag zei een woordvoerder al dat het om een afrekening in het criminele circuit zou kunnen gaan. Verder worden geen mededelingen gedaan.

Het Parool schrijft dat het drietal donderdag rond kwart over zes in de vooravond beschoten werd in een auto op de parkeerplaats bij een camping in Kerkdriel. Ze vluchtten te voet naar het buurdorp Hoenzadriel, waar ze aanbelden bij een woning. Chahid Yakhlaf. zou vervolgens in het ziekenhuis zijn overleden, aldus het Parool. De schutters zouden hun vluchtauto in Zaltbommel in de brand hebben gestoken en toen verder zijn gevlucht.M

Martha
Chahid Yakhlaf was volgens de krant een vertrouweling van Gwenette Martha. Hij was op 22 mei 2014 met Martha een shoarmazaak in Amstelveen uitgelopen toen Martha werd geliquideerd. In datzelfde jaar raakte Chahid in Almere gewond bij een poging tot liquidatie.

De politie begon oudejaarsavond meteen met een grootschalig onderzoek waar 25 rechercheurs aan meedoen. Dat neemt vermoedelijk nog enkele dagen in beslag.

'Dode Kerkdriel bekende speler onderwereld'
'Dode Kerkdriel bekende speler onderwereld' (Foto: ANP)