OKT handbal niet naar Nederland

Mochten de Nederlandse handbalsters de kwartfinale van het WK van Frankrijk winnen, is de ploeg zeker van een ticket voor het olympisch kwalificatietoernooi. Dit toernooi zal echter niet in eigen land plaatsvinden, waar de technische staf van Oranje wel op hoopte. De Nederlandse Handbalbond ziet geen kans om het toernooi in Nederland te organiseren.

Het OKT bestaat uit twaalf landen, welke onderverdeeld worden in vier poules, waarvan de beste twee ploegen zich plaatsen voor de Olympische Spelen. Nederland stelde zich kandidaat als gastheer van één van de poules, maar kan niet voldoen aan de eisen die de internationale handbalfederatie aan de gastlanden stelt.

Eén van die eisen stelt dat er een hal met een minimale capaciteit van 4000 toeschouwers beschikbaar moet worden gesteld. Voor het toernooi is geen dergelijke hal beschikbaar en het aanpassen van een evenementenhal zou te duur worden. Zelfs als Nederland aan de eisen voldeed, was het nog niet zeker of het toernooi ook daadwerkelijk daar gehouden zou worden. Elk geplaatst land kan zich immers kandidaat stellen.

De kwartfinale tegen Frankrijk is om 17.45 uur begonnen en is te bekijken op Ziggo Sport.