De Haan geeft hoop: "Zou kunnen blijven"

Foppe de Haan maakt mogelijk het seizoen af als trainer van sc Heerenveen. De 72-jarige coach weegt de voor- en nadelen tegen elkaar op.

Heerenveen liep dit weekend tegen een pijnlijke nederlaag aan in het duel met Ajax. De 5-2 nederlaag tegen de Amsterdammers doet echter niets af aan de positieve sfeer die heerst in Friesland na de comeback van De Haan als interim-trainer.

"Deze week zit ik eerst met de beoogde nieuwe directeur (Luuc Eisenga) om de tafel", vertelt De Haan aan Voetbal International.

"Als dat gesprek me aanstaat en privé is het ook te doen, dan zou ik tot het eind van het seizoen kunnen blijven. Ik zal me ook niet bemoeien met de zoektocht naar mijn opvolger. Alleen als er een voordracht komt en ze stellen prijs op mijn mening dan zal ik die geven."

De Haan vond het niet nodig om na afloop van de wedstrijd tegen Ajax kritisch te zijn op zijn ploeg. "Na AZ deed ik het wél omdat ik vind dat wij niet slechter zijn dan hen. Tegen Ajax was dat anders. We moeten deze wedstrijd niet vergeten, maar we hebben wat meer tijd nodig om te werken aan de dingen die in Amsterdam fout gingen."

De Haan geeft hoop: "Zou kunnen blijven" (Pro Shots / Jasper Ruhe)
De Haan geeft hoop: "Zou kunnen blijven" (Pro Shots / Jasper Ruhe)