De Haan eist bekerzege van sc Heerenveen

sc Heerenveen is het aan zijn stand verplicht om donderdagavond op eigen veld Helmond Sport uit te schakelen in het KNVB beker-toernooi. Dat liet interim-trainer Foppe de Haan woensdag in zijn voorbeschouwing weten. De voetbalveteraan waakt echter voor onderschatting bij zijn spelers.

"Het blijft een gevaarlijke wedstrijd. Spelers denken soms van 'dat lossen we wel even op', maar in de beker heb je altijd verrassingen. Bovendien heeft Helmond geen slechte ploeg. Het zijn allemaal jongens die een goede voetbalopleiding hebben genoten", betoogde De Haan op de website van de Friese club.

De 72-jarige clubman maakte afgelopen zaterdag met een gelijkspel tegen Willem II (2-2) zijn rentree in de Eredivisie. Hij wil tegen Helmond Sport met hetzelfde basisteam beginnen. "Ik houd van stabiliteit. Deze jongens gun ik de kans en laat ik staan, of ze moeten het niet goed doen, dan krijgen anderen de kans. Iedereen doet het op zijn eigen manier, maar alles is bekend, dus waarom zou ik geheimzinnig doen."

De Haan eist bekerzege van SC Heerenveen
De Haan eist bekerzege van SC Heerenveen (Foto: ANP)