Skiester Shiffrin slaat terug met historische monsterzege

Skiester Mikaela Shiffrin heeft op historische wijze wraak genomen op zichzelf en de concurrentie. Tijdens de World Cup in Aspen, vlak bij huis, was de Amerikaanse vrijdag hard op weg naar de winst in de reuzenslalom. Bij het voorlaatste poortje, een meter of tien voor de finish, ging ze echter in gewonnen positie onderuit. 

Zaterdag stond ze op de slalom na de eerste run weer ver voor de rest, maar Shiffrin was geenszins van plan om de zege nog eens af te laten pakken. Ze bouwde haar voorsprong van bijna anderhalve seconde op Veronika Velez-Zuzulova uit Slowakije een klein beetje uit, tot het laatste deel van de piste: een ongeëvenaarde versnelling bracht haar voorsprong op 3,07 seconden, de grootste winstmarge in de geschiedenis van de World Cup bij de vrouwen. 

Het record stond al bijzonder lang op naam van de Française Florence Steurer, die in 1968 de slalom in Abetone won met een voorsprong van 3,00 seconden op landgenote Annie Famose. In Aspen nam Shiffrin het record over en werd Velez-Zuzulova tweede. Frida Hansdotter uit Zweden pakte de derde plek.