Zeilsters worden vijfde op WK en plaatsen zich voor Rio

Het Nederlandse zeilduo Afrodite Kyranakou-Zegers/Anneloes van Veen heeft zich geplaatst voor de Olympische Spelen. De zeilsters eindigden op het WK voor de 470-klasse in het Israëlische Haifa op de vijfde plaats in het klassement. De zeilsters werden vijfde in de afsluitende medal-race en daardoor kwam de vereiste top-7 plek niet meer in gevaar.

Het kwalificatietraject begon met het WK in Santander in 2014. Het duo Michelle Broekhuizen/Marieke Jongens behaalde een plek voor Nederland op de Olympische Spelen door zesde te worden, Kyranakou en Van Veen werden tiende op dat WK. Kyranakou-Zegers/Van Veen werd echter door het NOC*NSF aangewezen om Nederland te vertegenwoordigen op de Spelen, omdat ze op twee aangewezen toernooien beter presteerden dan Broekhuizen/Jongens. Het 470-duo moest echter nog vormbehoud tonen door op het WK in de top-7 te eindigen. 

Voor meer informatie over de Nederlandse deelnemers op de Spelen en wat sporters moeten doen om zich te kwalificeren zie de special: Nederland op de Olympische Spelen 

Kyranakou/Van Veen in actie tijdens het testevent in Rio in augustus. Bron: Getty