'Dreigement op Universiteit Leiden'

De politie van Leiden is momenteel in opperste staat van paraatheid. Er zouden namelijk dreigementen zijn geuit over een op handen zijnde schietpartij op de universiteit aldaar.

Op alle gebouwen van de universiteit zijn inmiddels agenten aanwezig. Het zou gaan om een voorzorgsmaatregel.

Via sociale media is gedreigd met een schietpartij op meerdere faculteiten van deze universiteit. De politie laat weten dat er nog geen gebouwen zijn ontruimd. Ook is er nog geen aanleiding om onderzoek te doen.

Update 18.38 uur:
De terreurdreiging in Leiden van vandaag was slechts een test. De dreiger belooft nog veel meer aanslagen. Ook dit maakt hij bekend op 4Chan.

Update 16.55 uur:
De dreiging is helaas nog niet voorbij. De universiteit wordt namelijk geplaagd door een DDos-aanval. De website ligt al de hele middag plat. Men bekijkt nog of er een verband bestaat met de terreurdreiging.

Update 13.05 uur:
De politie heeft besloten de beveiliging bij de universiteit op te heffen. Zij ziet niet langer de noodzaak aanwezig te blijven en de gebouwen te blijven beveiligen. "Alles is rustig" aldus de politie. Van een daadwerkelijk schietincident blijkt ook geen sprake te zijn geweest.

Update 11.25 uur:
Inmiddels heeft uw reporter ter plaatse daan1601 veilig zijn weg gevonden naar de Universiteitsbibliotheek. Alhoewel er wel een flinke politiekracht op de been is, lijkt er vooralsnog geen sprake van een acute dreiging.

Update 11.11 uur:
De dreiging voor een schietpartij op de universiteit werd geuit op 4Chan. Hoewel dit forum bekendstaat om zijn trolls, neemt de politie de dreiging blijkbaar erg serieus.

Update 10.48 uur:
Er lijkt inderdaad geschoten te zijn. Dit blijkt uit onderstaande foto: