Visser derde op zevenkamp na dag een

Nadine Broersen is na een uitstekende prestatie bij het kogelstoten gestegen na de derde plek in het voorlopige klassement op de zevenkamp. De 25-jarige atlete stootte de kogel naar 14,59 meter terwijl haar persoonlijk record staat op 14,82 meter. Nadine Visser, nog derde na twee onderdelen, zakte in het klassement naar plaats zes, het jonge talent werd 24e bij het kogelstoten. Derde Nederlandse Anouk Vetter kon niet in de buurt van haar persoonlijk record van 15,50 meter komen, met 14,24 meter werd ze zevende. In het klassement stijgt ze wel naar de zeventiende positie.

Nadine Visser tweede op zevenkamp na dag een
Pro Shots/Gepa

De leider in de meerkamp is nog steeds Jessica Ennis-Hill met 2968 punten. De Belgische Nafi Thiam staat op de twee plek met een geweldige uithaal in het kogelstoten: ze won het onderdeel in 15,24 meter. Na het kogelstoten volgt de 200 meter.

Update 14:54 uur

Op het afsluitende onderdeel van de eerste dag van de zevenkamp is de derde plek van Nadine Broersen overgenomen door Nadine Visser. De Nederlandse atlete, die al brons won op het WK junioren van 2014, werd derde op de 200 meter in een tijd van 23,78 seconden. Nadine Broersen stelde ernstig teleur met een 29e plek op de 200 meter. In het klassement zakt zij naar de zevende plek. Anouk Vetter werd veertiende en stijgt daarmee twee plekjes: Ze staat nu vijftiende.

Stevig aan de leiding gaat olympisch kampioene Jessica Ennis-Hill. De Britse heeft een voorsprong van tachtig punten op landgenote Katerina Johnson-Thompson, die de 200 meter won.