[eSports] ESL wil dopingcontrole

De ESL, een eSportsbond, bekijkt mogelijkheden om doping gebruik onder esporters tegen te gaan. Dit is een antwoord op een interview met Counterstrikespeler SEMPHIS die vorige week vertelde dat hij en zijn teamgenoten adderall gebruiken om langer geconcentreerd te blijven. In dit interview vertelde Semphis dat het gebruik van adderall, normaliter een medicijn voor ADHD-patienten, normaal is in de esportswereld.

De ESL is nu naar de WADA (World Anti Doping Agency) en de NADA (National Anti Doping Agency) gestapt voor middelen om spelers te testen op het gebruik van doping. Als de ESL dit doorzet moeten esporters voortaan urine afgeven, dit wordt vervolgens getest op onder andere adderall. Esporters die dopinggebruik reeds hebben toegegeven zullen niet gestraft worden, enkel wanneer je betrapt wordt tijdens tests zullen maatregelen worden getroffen.

Op dit moment is van alleen de ESL bekend dat zijn op doping gaan controleren. Andere esportsbonden zoals de LCS (League of Legends) en The Invitational (DOTA) hebben nog niets laten weten. Beide bonden tolereren op dit moment het gebruik van adderall.

ESL wil dopingcontroles
ESL wil dopingcontroles