Tientallen automobilisten negeren massaal rood kruis, rijden achteruit terug op A12

Bestuurders op de A12 bij knooppunt Oudenrijn hadden donderdagavond massaal lak aan de rode kruizen. In een tijdsbestek van minder dan een halfuur telde de VerkeersInformatieDienst (VID) minimaal 50 tot 100 bestuurders die het verbod negeerden.

Vanwege een ongeluk was de verbindingsweg vanuit Arnhem richting Den Haag en Den Bosch dicht. Veel mensen kozen alsnog voor de parallelbaan en negeerden hiermee het verbod.

Een groep van zo'n tien bestuurders bedacht zich na 50 meter alsnog. Enkele van hen reden zelfs achteruit op de snelweg of keerden hun auto midden op de A12. Nadat de VID en Rijkswaterstaat de politie hebben ingelicht over de situatie werd er ingegrepen.

Even na 21:00 uur kwam de politie ter plaatse, waarna alle automobilisten ineens het braafste jongetje uit de klas waren. Alle bestuurders zijn helaas ontkomen aan een fikse boete.

Mensen die herhaaldelijk in de fout gaan en worden betrapt krijgen sinds kort een hardere aanpak. Een voorstel van SP-Kamerlid Bashir om rode kruizen te handhaven met flitscameras achter matrixborden haalde het vorige week niet. Minister Schultz twijfelt aan de juridische haalbaarheid van het plan.

Als je onderstaand filmpje bekijkt zou je bijna denken dat de automobilisten levensmoe zijn.