Hoe korter de rok, hoe lager de rekening

Een restaurant in de Chinese stad Jinan geeft vrouwen korting op hun maaltijd als ze in een kort rokje verschijnen. Daarbij krijgen de dames korting op basis van hoeveel ontbloot lichaam er tussen de rok en de knie zit.

Bij binnenkomst worden de dames opgemeten door het personeel, en aan de hand daarvan wordt de korting berekend. Is er slechts 8 centimeter zichtbaar, dan blijft het bij een schamele 20% korting. Heb je als dame lange benen en een extreem kort rokje aan, dan kan de korting oplopen tot liefst 90%. Daarvoor moet er wel een kleine 33 centimeter aan bovenbeen zichtbaar zijn.

Het is een actie van 'Yang Jia Hot Pot', een restaurantketen die zich specialiseert in pittige stoofpotjes. Momenteel zitten ze in het laagseizoen en proberen ze middels deze actie klanten te lokken.

De manager van het restaurant noemt de actie geslaagd vanwege de verhoogde inkomsten. Komend weekend wil hij de actie graag nog een keer houden, al is het alleen maar om nog meer vrouwenbenen op te kunnen meten.

Hoe korter de rok, hoe korter de rekening (Foto: People's Daily)
Hoe korter de rok, hoe lager de rekening (Foto: People's Daily)