Felix imponeert op 200 meter, sterke tijd Souleiman

Allyson Felix heeft vrijdag indruk gemaakt op de 200 meter bij de Diamond League in Doha. De Amerikaanse snelde overtuigend naar de winst en liet als tijd 21,98 noteren. Daarmee is ze de snelste atlete van dit seizoen op de sprintafstand. Bovendien evenaarde ze het Diamond Leaguerecord van de Jamaicaanse Veronica Campbell-Brown.

Felix hield de Ivoriaanse Murielle Ahouré achter zich. Zij finishte na 22,29. De derde plek was voor Anthonique Strachan uit de Bahama's (22,69). Dafne Schippers deed niet mee in Doha. Haar beste tijd van dit seizoen liep ze op 24 april in het Amerikaanse Gainesville: 22,63.

Op de 800 meter bij de mannen ging de zege naar Ayanleh Souleiman uit Djibouti. Na uitstekend werk van de Nederlandse haas Bram Som kwam Souleiman overtuigend als winnaar over de streep na 1:43,78 minuten, de snelste tijd van het jaar. Ferguson Rotich Cheruiyot werd tweede, vlak voor zijn jonge Keniaanse landgenoot Alfred Kipketer. Favoriet Mohammed Aman viel met de negende plek zwaar tegen.

De 3000 meter bij de mannen werd gewonnen door de net 21-jarige Ethiopiër Hagos Gebrhiwet. In een zinderende eindsprint ging hij het duel aan met de Brit Mo Farah, maar die kon er net niet meer voorbij komen en moest genoegen nemen met de tweede plek. Ook de 7:38,02 van Gebrhiwet was de snelste wereldjaarprestatie.