Kate is bevallen, it's a girl

Kate, de vrouw van de Britse prins William, is aan het bevallen. Dat heeft het Britse koningshuis bevestigd, zo meldden Britse media.

Dat betekent dat de 'Great Kate Wait' bijna voorbij is. De Britten wachten al bijna anderhalve week met smart op de geboorte van het tweede kind van William en Kate. Volgens Sky News is ze opgenomen in een privéafdeling van het St. Mary's Hospital in Londen, waar zij ook beviel van haar eerste zoon, George. Daar wordt ze geholpen door hetzelfde medische team dat haar destijds bijstond.

Update 12.14 uur

Het wordt beschuit met roze muisjes: prins George heeft er een klein zusje bij. De naam van de kleine koninklijke spruit is nog niet bekend. Dat meldt Kensington Palace. De baby kwam om 09.34 Nederlandse tijd ter wereld en weegt 3714 gram. Kate en haar dochter maken het goed, aldus het paleis. William was bij de geboorte aanwezig.

De prinses is vierde in de lijn voor troonsopvolging, na haar oudere broer George. Ze is het vijfde achterkleinkind van koningin Elizabeth II.

Kate en William trouwden in april 2011. George kwam in juli 2013 ter wereld, in hetzelfde ziekenhuis als zijn zusje, St. Mary's, in de Londense wijk Paddington.

De naam van de boreling is nog niet bekend. Toen George geboren werd, duurde het twee dagen voor zijn naam wereldkundig werd gemaakt.

Kate is aan het bevallen
Kate is aan het bevallen (Foto: ANP)