Snookeraar Selby heerst in finale China Open

Snookeraar Mark Selby heeft het laatste rankingtoernooi voor het wereldkampioenschap gewonnen. In Beijing won de wereldkampioen de China Open door in de finale Gary Wilson te verslaan, het werd 10-2. Voor Wilson was het zijn eerste finale op de tour.

Selby kende een goede start en stond na de eerste sessie met 8-1 voor. In het begin van de partij kon Wilson nog goed bijblijven, maar de eerste drie frames gingen toch naar Selby. In het vierde frame was het Wilson, die in de halve finale verrassend Ding Junhui versloeg, die een break van 91 punten potte.

Nummer één van de wereld Selby gaf daarna nauwelijks kansen weg. Het hoogtepunt was een break van 145 in frame zeven. De tweede sessie begon met een break van 136 van Selby, waarna Wilson nog een century van 101 liet noteren en zo de eer redde. Het twaalfde frame ging naar The Jester from Leicester en daarmee was de partij gespeeld.

Selby mag 85.000 Britse pond (115.500 euro) bijschrijven en verstevigt daarmee zijn koppositie van de wereldranglijst. Wilson moet het doen met 35.000 pond (47.500 euro). Hij stijgt van plek 56 naar 37 op de wereldranglijst.

Het volgende toernooi is het wereldkampioenschap. Van 8 tot en met 15 april zijn de kwalificaties en op 18 april begint het WK in de Crucible Theatre te Sheffield.