Oordeel over mishandeling NS-personeel

De rechtbank in Almelo velt woensdag een oordeel over twee mannen die begin december een conducteur en een machinist van de NS zwaar zouden hebben mishandeld. Het Openbaar Ministerie heeft forse straffen geëist.

Een 30-jarige man uit Rijssen krijgt als het aan de aanklager ligt een celstraf van vijftien maanden, waarvan vijf voorwaardelijk. De andere verdachte, een 20-jarige man uit Schiedam, heeft een straf horen eisen van negen maanden gevangenis, waarvan vier voorwaardelijk.

Ongeveer 150 conducteurs en machinisten van de NS kwamen twee weken geleden naar de zitting in Almelo. Ze wilden aandacht vragen voor het toenemend geweld tegen NS-personeel.

Op het station in Almelo viel een van de mannen de conducteur aan. Dat gebeurde nadat de conducteur de mannen had aangesproken toen die een vrouw lastigvielen. De machinist schoot te hulp en werd door de andere verdachte mishandeld. De conducteur werd tegen zijn hoofd geschopt toen hij al op de grond lag. De machinist werd over het perron gesleurd.