Van Gerwen in kwartfinale UK Open, Taylor verslaat Van der Voort

Michael van Gerwen heeft zich met een overtuigende zege geplaatst voor de kwartfinales van de UK Open. De nummer één van de wereld was met 9-2 te sterk voor de Kim Huybrechts. 

Met een 170-finish liep Van Gerwen uit naar een 3-1 voorsprong. Bij een 8-2 voorsprong kreeg de 25-jarige Nederlander de kans om met een negendarter af te sluiten, maar hij miste net op dubbel twaalf. Een beurt later ging de dubbel zes wel raak en pakte de laatste leg met tien pijlen. Hij gooide ene gemiddelde van 114,91. Huybrechts kan met 101,59 gemiddeld met opgeheven hoofd het toernooi verlaten.  

Vincent van der Voort is in de achtste finales van de UK Open uitgeschakeld. De darter uit Purmerend kon het niet bolwerken tegen Phil Taylor. The Power won in het Engelse Minehead met 9-3.  Van der Voort kon tot 2-2 mee met Taylor, maar daarna begon het feestje van de Engelsman en was het gedaan met de 39-jarige Nederlander. Taylor sloot af met een gemiddelde van 111.67. Van der Voort gooide een gemiddelde van 101,03.

Jan Dekker redde het niet. De Servische Oostenrijker Mensur Suljovic hield hem met 9-7 weg uit de top acht. Zondagmiddag zijn de kwartfinales van de UK Open. Zondagavond zijn de halve finales en finale. 

Uitslagen achste finales UK Open 

Darter Darter Uitslag
Peter Wright John Henderson 9-2
Kim Huybrechts Michael van Gerwen 2-9
Vincent van der Voort Phil Taylor 3-9
Kyle Anderson Mervyn King 8-9
Mensur Suljovic Jan Dekker 9-7
Eddie Dootson Devon Petersen 3-9
Stephen Bunting William O'Connor 9-6
James Wade Andrew Gilding 6-9