Paus sluit bezoek Filipijnen af met massamis

Paus Franciscus heeft zijn bezoek aan Azië zondag afgesloten met een massamis in de Filipijnse hoofdstad Manilla. Zeker drie miljoen mensen luisterden in de stromende regen naar de kerkvorst. In de drukte raakte een aantal mensen gewond. De organisatie had zo'n zes miljoen gelovigen verwacht, maar door het slechte weer kwamen er minder.

De paus spitste zijn toespraak toe op de jeugd. Hij riep de Filipino's op jongeren te beschermen tegen zonde en ondeugd, zodat ze missionarissen van het geloof kunnen worden. "We moeten elk kind zien als een geschenk en het koesteren en beschermen", sprak de paus. "We moeten niet toestaan dat jongeren worden beroofd van hoop en veroordeeld worden tot een leven op straat."

Eerder zondag bezocht de paus de katholieke universiteit in Manilla, waar zo'n tweehonderdduizend mensen op af kwamen. Daar schoot Franciscus vol toen twee kinderen vertelden hoe het is om als dakloze op te groeien. Op de vraag van een 12-jarig meisje waarom God toestond dat zo veel kinderen moeten lijden, had de paus geen antwoord.