Nieuw puntenverlies deert Celtic niet

Celtic heeft opnieuw puntenverlies geleden, voor de tweede keer op rij. Na het verlies in de topper bij Dundee United slaagde de koploper in de Schotse voetbalcompetitie er zaterdag in Glasgow niet in het povere Ross County te bedwingen: 0-0. Het gelijkspel deerde de titelverdediger vooralsnog niet. De naaste concurrent uit Dundee verloor op bezoek bij St. Johnstone met 2-1.

Celtic viel hartstochtelijk aan maar had in de afwerking geen succes door pech en onzorgvuldigheid. Virgil van Dijk, die veel mee naar voren ging, en John Guidetti kopten na rust in kansrijke positie naast. Laatstgenoemde oud-Feyenoorder staat alweer enige tijd droog. De Zweed werd halverwege de tweede helft gewisseld. Collega-aanvaller Anthony Stokes viel al na negen minuten geblesseerd uit.