Guidetti steelt hart van Celtic-trainer Deila

John Guidetti wordt opnieuw op handen gedragen. Dit gebeurt hem echter niet bij Feyenoord, maar bij Celtic. De aanvaller kwam afgelopen zomer op huurbasis over van Manchester City en heeft direct laten zien van waarde te zijn.

Guidetti kwam in de zeven competitieduels al vijf keer tot scoren. Ronny Deila, trainer van Celtic, is logischerwijs erg blij met de prestaties van de Zweed. "Ik wil hem zo snel mogelijk definitief overnemen van Manchester City", liet hij aan de BBC weten.

Afgelopen zomer was Guidetti één van de opties bij Feyenoord om Graziano Pellè te vervangen. De Italiaanse aanvaller vertrok in het kielzog van Ronald Koeman namelijk naar Southampton. Technisch directeur Martin van Geel durfde het echter niet aan om de 22-jarige aanvaller te halen.

Eén van de redenen lag voor Van Geel aan de lange absentie van Guidetti. Door een virusinfectie kwam de voetballer geruime tijd niet aanspelen toe. Inmiddels heeft hij een aflopend contract bij Manchester City, waarna hij zeer waarschijnlijk dus bij Celtic kan en mag blijven.