Stompé verliest bij rentree Zuiderduin Masters

In Egmond aan Zee werden de eerste wedstrijden gespeeld in de groepsfase van de Zuiderduin Masters, de derde major van dartbond BDO. Deze editie staat in het teken van de rentree van Co Stompé en Ted Hankey. Beide darters keerden van de PDC terug naar de BDO.  

Stompé had in de wedstrijd tegen Yordi Meeuwisse weinig in te brengen. De oud-trambestuurder verloor met 3-5 van Meeuwisse. Wil Stompé nog kans maken op de volgende ronde, dan moet hij zaterdag winnen van Tony O'Shea. 

Hankey had meer succes bij zijn rentree. Hij won vrijdagavond met 5-3 van Richard Veenstra. Als hij zaterdag ook weet de winnen van Gary Robson, dan haalt hij de kwartfinale.

In groep F was Remco van Eijden in een Noord-Hollands onderonsje met 5-3 te sterk voor Jeffrey de Graaf. De geplaatste speler in de groep is de Belg Geert de Vos. Van Eijden heeft aan een overwinning genoeg. De Graaf moet met flinke cijfers van De Vos winnen om mogelijk nog door te gaan. 

Zaterdagmiddag worden de groepswedstrijden gespeeld tussen de geplaatste darters en de verliezers van de vrijdagavond. Zaterdagavond volgt dan de wedstrijden tussen de geplaatste darters en de winnaars van de vrijdagavond. Alleen de groepswinnaars gaan door naar de kwartfinale. Deze wedstrijden worden zondagmiddag gespeeld. Daarna volgen de halve finales en finale. 

Uitslagen Zuiderduin Masters - groepsfase - Speelronde I

Groep Darter Darter Uitslag*
A Willem Mandigers (NED) Darryl Fitton (ENG) 2-5
B Co Stompé (NED) Yordi Meeuwisse (NED) 2-5
C Madars Razma (LET) Jamie Hughes (ENG) 4-5
D Michel van der Horst (NED) Scott Waites (ENG) 5-4
E Ross Montgomery (SCO) Alan Norris (ENG) 5-2
F Remco van Eijden (NED) Jeffrey de Graaf (NED) 4-3
G Ted Hankey (ENG) Richard Veenstra (NED) 5-3
H James Wilson (ENG) Martin Phillips (WAL) 3-5
Dames A Sharon Prins (NED)       Fallon Sherrock (ENG) 4-3
Dames B Deta Hedman (ENG) Ann Louise Peters (DEN) 4-0
Jeugd A Niels Zonneveld (NED) Callan Rydz (ENG) 1-4
Jeugd B Mike v. Duivenbode (NED) Lorenzo Schmelcher (BEL) 4-0

*uitslagen in legs.

Klik hier voor het programma van zaterdag.