'Verkoop vlees Willy Selten als pelsdierenvoer'

Een partij van twee miljoen kilo ingevroren vlees van de van fraude verdachte vleesgroothandel Willy Selten moet als pelsdierenvoer worden verkocht. Het is de enige mogelijkheid om het vlees nog verkocht te krijgen. Dat schrijft curator Jaap van der Meer in het donderdag openbaar gemaakte faillissementsverslag.

Het vlees ligt nu nog opgeslagen in vrieskisten, maar mag niet verkocht worden omdat het volgens de de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) niet geschikt zou zijn voor menselijke consumptie. De herkomst, traceerbaarheid en identificatie van het vlees kon volgens de NVWA niet worden aangetoond.

Het vlees kon bij verkoop als vlees voor reguliere consumptie miljoenen euro's opleveren. De curator heeft daarom nu bij de warenautoriteit het verzoek ingediend om het vlees als pelsdierenvoer te verkopen. Dat heeft vooralsnog geen reactie opgeleverd, zo bevestigt een woordvoerder van de curator.

Vleesgroothandel Willy Selten uit het Brabantse Oss werd vorig jaar failliet verklaard. Volgens justitie heeft het bedrijf in 2011 en 2012 driehonderd ton paardenvlees geregistreerd als rundvlees. De vleesverwerker is de spil geworden in het paardenvleesschandaal waar de NVWA sinds begin vorig jaar onderzoek naar doet.