Kelly Osbourne zag Joan Rivers als tweede moeder

Kelly Osbourne heeft het nog steeds moeilijk met het verlies van Joan Rivers. "Ik bracht de afgelopen vijf jaar 52 weken van het jaar met Joan door. Het is alsof ik mijn tweede moeder ben verloren", zegt de zangeres, die met Rivers te zien was in het E!-programma Fashion Police, in de Britse krant London Evening Standard.

"Ik wacht nog steeds tot ze uit een kast springt en 'verrassing' roept. Ze hield ervan om nare grappen uit te halen", zegt de 29-jarige dochter van Ozzy Osbourne. Volgens Osbourne had de modewereld er zonder Rivers, die vorige maand op 81-jarige leeftijd overleed aan een hartstilstand, er heel anders uitgezien. "Ze was de eerste die de zin 'wie draag je' gebruikte op de rode loper. De modewereld zou niet hetzelfde zijn zonder die zin."

De comédienne was een voorbeeld voor de zangeres. "Er was niemand zoals zij. Ik vind het een hele eer dat ik van haar heb kunnen leren en zo veel tijd met haar mocht doorbrengen. Ik zou alleen willen dat het nog niet voorbij was."

Osbourne leerde van Rivers hoe belangrijk het is om hard te werken. "En ze leerde me dat je overal grapjes over kunt maken en overal om kunt lachen en dat als je dat niet kan het leven totaal geen zin heeft."