Bookmakers: "VS favoriet voor organisatie WK 2022"

Hoewel het WK voetbal van 2022 officieel al een tijd aan Qatar toegewezen is, is nog altijd niet zeker of het daar daadwerkelijk gehouden kan worden. Er woedt nog altijd een discussie over onder meer de mensenrechten in het land en de corruptie rondom de toewijzing van het toernooi.

Een aantal Britse bookmakers hebben al enige tijd noteringen staan voor de vraag welk land het toernooi nou echt mag gaan organiseren. Tot kort was Qatar nog wel de favoriet, maar dat is inmiddels niet meer het geval.

Sinds een belangrijk FIFA-lid - op persoonlijke basis - heeft gezegd dat hij het WK niet in Qatar gehouden ziet worden, hebben de bookmakers hun noteringen aangepast. De Verenigde Staten zijn nu de favoriet met een notering van ongeveer 2.5, terwijl Qatar met een notering van 3 volgens de bookies ongeveer 30% kans heeft om het toernooi te mogen organiseren. 

De Verenigde Staten waren de grootste concurrent voor Qatar tijdens de toewijzing van het toernooi in december 2010. Zij haalden het tot de laatste stemmingsronde, waar Zuid-Korea, Japan en Australië eerder al uitgeschakeld werden. De bookmakers geven Australië met een notering van 6 nog altijd een prima kans, net zoveel als Duitsland. Belgie en Nederland staan gezamenlijk genoteerd voor 34 keer de inzet.