Voortvluchtige probeert 12-jarig meisje om te kopen

Een crimineel heeft op zijn vlucht voor de politie in Tilburg tevergeefs geprobeerd een 12-jarig meisje om te kopen zodat ze de politie niet zou bellen. Het meisje ging daar echter niet in mee, meldt de politie zondag.

Een agent zag de 35-jarige man uit Tilburg vrijdagmiddag op de Postelse Hoeflaan niet handsfree bellen in een bestelbusje en gaf hem een stopteken. De man scheurde echter weg en een achtervolging door Tilburg West volgde.

Op de Prinsessenhof stapte de verdachte uit en probeerde hij zich te verstoppen in een huis. Hij werd echter betrapt door het 12-jarige meisje, waarop hij probeerde haar om te kopen.

Omdat het meisje weigerde mee te werken, zag de crimineel zich genoodzaakt weg te rennen. Na een korte achtervolging hielden agenten hem aan in een tuin bij een woning aan de Wijngaard. In zijn busje bleken spullen te liggen die voor een wietkwekerij waren gebruikt. Ook moest hij nog 68 dagen celstraf voor verschillende veroordelingen uitzitten. Daarnaast werd hij nog gezocht als verdachte in een andere zaak. Hij zit voorlopig dus nog vast.