Zwarte Piet verdwijnt uit Sintliedjes

De zeurpieten krijgen hun zin. Alle basisschoolleerlingen zingen vanaf komend jaar nieuwe Sinterklaasliedjes die ze door hun policor-scholen krijgen voorgeschoteld. Tenminste, als het aan de 51-jarige Piethater Paul Passchier en zijn medeschrijver Thedo Keizer ligt. 'Het doet misschien au, maar het kan niet anders,' murmelt de liedjesschrijver - die kennelijk hoopt de komende decennia rond te kunnen komen van de royalties - tegen het AD.

Het initiatief voor deze volksverlakkerij is door de Goudse burgemeester al omarmd en ook Hoofd Zwarte Piet Erik van Muiswinkel is groot voorstander van de liedjes die gevrijwaard zijn van woorden als 'zwart' en 'knecht'. 

'Sinterklaasje kom maar binnen met je Piet'. Het klinkt nergens naar en rijmt voor geen drol op 'want we zitten allemaal even recht'. 'Want, al ben ik zwart als roet 'k meen het toch goed' wordt 'Hij is hier voor jou en mij, kom er maar bij!".

Ruim een half jaar zwoegde de kinderfeestverpester op deze kleuterniveauteksten. Rijmelarij van het niveau likmijnvestje. De hoop van het duo is dat dit jaar anderhalf miljoen basisschoolleerlingen onze traditionele viering overboord gooien om een handvol zeurpieten te behagen.

Update 14:10

FOK!ker Bobblehead wees ons op de site van deze kinderfeestverpester, alwaar hij samen met een gitzwarte, roodgelipte, zwartgekrulde, goudgeringde Zwarte Piet zichzelf promoot.

Update 13-9

Een selectie van de verkrachte teksten is hier te vinden (pdf)