Tientallen bewoners flat Diemen durven niet terug

Tientallen bewoners van de door een explosie getroffen flat in Diemen durven niet terug te keren naar de woningen die zaterdag werden vrijgegeven. Dat heeft woningcorporatie De Key zondag laten weten. De hulpdiensten gaan de komende tijd met deze bewoners om de tafel om de terugkeer te bespreken.

"Wij hebben te maken met mensen die niet terug durven keren", aldus een woordvoerder van De Key. "Vandaag bieden we ze daarom nog onderdak in een hotel. De hulpdiensten gaan met elk individu in gesprek om te kijken waardoor ze niet terug durven te keren."

Het gaat om de bewoners van 35 woningen die zaterdag werden vrijgegeven. Over het exacte aantal bewoners dat niet wil terugkeren kon de zegsvrouw zondagmiddag nog geen mededelingen doen.

In de flat aan de Beukenhorst was donderdag een explosie waarbij twee mensen om het leven kwamen. Van de in totaal 193 woningen zijn er inmiddels 89 veilig bevonden. Een blok van 48 woningen is volgens de verwachtingen nog tot dinsdag ontoegankelijk. In totaal 56 woningen zijn voor langere tijd onbewoonbaar.