Robin Williams komende maanden nog op witte doek

Robin Williams rondde voor zijn dood nog meerdere filmprojecten af. De 63-jarige acteur, die waarschijnlijk een einde aan zijn leven heeft gemaakt, is nog te zien in zeker vijf films. Zo verschijnt in februari Night at the Museum: Secret of the Tomb in de bioscopen.

De film is de derde in de Night at the Museum-reeks waarvoor Williams in de huid van oud-president Theodore Roosevelt kroop. Naast Night at the Museum: Secret of the Tomb is Williams ook nog te zien in Merry Friggin' Christmas. Op welke datum de kerstkomedie verschijnt, is nog niet bekend. Waarschijnlijk draait de film eind dit jaar in de Amerikaanse bioscopen.

Begin volgend jaar volgt Absolutely Anything, waarvoor Williams de stem van Dennis the Dog insprak. De animatiefilm komt in februari naar Nederland. Of ook de dramafilm Boulevard naar Nederland komt, is nog niet bekend. In de film, die tot nu toe alleen op een aantal Amerikaanse festivals is vertoond, vertolkt Williams de hoofdrol van een ongelukkig getrouwde man die een prostituee oppikt.

The Angriest Man in Brooklyn, waarin Williams eveneens een hoofdrol vertolkt, verschijnt volgende maand in de Nederlandse bioscopen. In de komische dramafilm is Williams te zien naast Mila Kunis, Peter Dinklage en Melissa Leo. Williams' meest recente film, het drama The Face of Love, verscheen in mei in Nederland.

Williams had zich voor zijn dood verbonden aan het vervolg op Mrs. Doubtfire uit 1993. Hoewel er nog geen officieel besluit is genomen, komt de film er volgens vakblad Variety niet vanwege Williams' overlijden. De acteur werd maandag dood gevonden in zijn woning in Californië.