McIlroy wint Bridgestone Invitational en is nieuwe nummer één

Golfer Rory McIlroy heeft zondag het WGC Bridgestone Invitational in het Amerikaanse Akron (Ohio) op zijn naam geschreven. De Noord-Ier is voor het eerst sinds maart 2013 weer de nummer één van de wereld. 

McIlroy begon de dag met drie slagen achterstand op de Spajaard Sergio Garcia. Na vijf holes was de achterstand al weggewerkt. McIlroy won uiteindelijk met twee slagen voorsprong op de Spanjaard. Net als tijdens The Open moest Garcia tevreden moest zijn met de tweede plaats achter McIlroy.

De Australiër Marc Leishman werd derde op drie slagen van de winnaar. Diens landgenoot Adam Scott strandde op de achtste plaats en verloor zo zijn eerste plek op de wereldranglijst aan McIlroy. "Het is een mooie titel", zegt McIlroy, die blij is dat hij zich weer de beste mag noemen, maar dat niet heel belangrijk vindt.

"Ik probeer gewoon toernooien te winnen. Mijn doel is om tot het einde van het seizoen zoveel toernooien te winnen als ik kan, niet om eerste op de wereldranglijst te staan."  De golfers reizen deze week af naar de Valhalla Golf Club in Louisville (Kentucky). Daar wordt de laatste major van het jaar gespeeld, de PGA Championship.