Honkballers buigen voor Japan in halve finale

De Nederlandse honkballers zijn in de halve finale van de Haarlemse Honkbalweek uitgeschakeld. Japan was na tien innings met 2-1 te sterk en speelt zondag in de eindstrijd tegen de Verenigde Staten. De Amerikaanse ploeg rekende eerder zaterdag met 4-1 af met Taiwan. Oranje eindigt als derde, Taiwan werd vierde.

Nederland had maandag met 3-1 verloren van Japan, maar nam vrijdag revanche met een 3-2 zege. Ook zaterdag was het verschil tussen beide ploegen klein. De Japanners scoorden in de tweede inning als eerste, maar Kevin Moesquit bracht een inning later de stand op gelijke hoogte.

Die 1-1 bleef tot het einde van de negende inning op de borden staan en dat was mede te wijten aan de Japanse werper Seigi Tanaka. Hij gooide in negen innings twaalf Nederlanders uit met drie slag. In de eerste wedstrijd tegen Nederland was hij op tien 'strike-outs' blijven steken. Takuya Sato sloeg uiteindelijk de bal waaruit Japan de winnende run produceerde.

De Taiwanezen hielden het in de eerste halve finale lang spannend tegen de VS. In de eerste inning incasseerden ze een run, maar een inning later trokken de Aziaten de stand gelijk. Team USA scoorde in de vierde inning opnieuw een run, maar pas laat in de wedstrijd werd de voorsprong uitgebreid. In de zevende inning werd het 3-1, in de achtste 4-1.