18 jaar voor gifbrief aan Obama

Een Amerikaanse vrouw die vorig jaar een brief met het giftige ricine aan president Barack Obama stuurde is woensdag tot achttien jaar cel veroordeeld. De vrouw stuurde ook giftige brieven aan Michael Bloomberg, de toenmalige burgemeester van New York, en aan het hoofd van een groep burgemeesters die zich inzet voor strengere wapenwetgeving.

De 36-jarige Shannon Richardson bekende in december al schuld, in ruil voor strafvermindering. Ze bestelde online castorbonen, waar ricine van kan worden gemaakt. Vervolgens deed ze de brieven op de bus. "Wat in deze brief zit is niks vergeleken met wat ik jou zal aandoen, meneer de president", schreef ze in de brief aan Obama. "Je zal mij en mijn familie moeten vermoorden om mij mijn wapens af te nemen. Als iemand naar mijn huis komt, schiet ik hem in zijn gezicht."

Nadat ze de brieven op de bus had gedaan stapte Richardson naar de politie en zei ze dat haar man het gif had opgestuurd. De twee lagen op dat moment in scheiding. Uiteindelijk gaf ze toe dat ze haar man valselijk had beschuldigd.