Belgische bond tevreden met Wilmots

De Belgische voetbalbond is blij dat Marc Wilmots nog vier jaar bondscoach van de Rode Duivels is. Wilmots kreeg voor aanvang van het WK een nieuw contract, dat na de eindronde van 2018 afloopt.

Tijdens het toernooi in Brazilië kreeg de bondscoach kritiek te horen. België haalde weliswaar de kwartfinales, maar behalve tegen de Verenigde Staten liet de ploeg geen sprankelend voetbal zien. Bij monde van CEO Steven Martens krijgt Wilmots steun vanuit de bond. "We zijn blij dat we beslist hebben om het contract van coach Marc Wilmots te verlengen met vier jaar", zei Martens tegen VTM Nieuws.

"Marc is natuurlijk de man die naast de lijn staat, dat zien de mensen. Maar hij is ook bijvoorbeeld de man die er achter de schermen voor gezorgd heeft dat zijn spelers de juiste keuzes gemaakt hebben, bijvoorbeeld voor welke clubs ze zouden spelen", aldus Martens. "En hij heeft Origi gescout. Wilmots beheert ook de staf: hij doet al die mensen samenwerken, hij geeft ze verantwoordelijkheid, dat doet hij heel goed."