[1/8 finale] Uitslag Frankrijk - Nigeria

Frankrijk heeft zich met veel pijn en moeite geplaatst voor het WK voetbal in Brazilië. De ploeg van bondscoach Didier Deschamps won met 2-0 van Nigeria, maar ging nog wel met een doelpuntloos gelijkspel de rust in.

Vanaf de eerste minuut schotelden beide landen de aanwezige toeschouwers een aantrekkelijk duel voor. Mede door het hoge tempo en de grenzen, die werden opgezocht, hoefde het publiek zich niet te vervelen. Toch leek Nigeria uiteindelijk met een licht overwicht aan de haal te gaan, wat onder meer een goede kans voor oud-VVV'er Ahmed Musa opleverde. Hij stond echter buitenspel.

Emmanuel Emenike scoort, maar hij stond ook buitenspel (PRO SHOTS / Action Images)

In het vervolg was Frankrijk dicht bij een doelpunt. Een harde poeier van Paul Pogba werd echter gekeerd door doelman Vincent Enyeama. Vlak voor de thee kwamen de Nigerianen bijna op voorsprong. Emmanuel Emenike verraste de doelman van Frankrijk, die aanvankelijk een voorzet verwachtte, maar een schot gepresenteerd kreeg.

Ook na de pauze bleef het tempo van de wedstrijd erg hoor. Dit kwam ook deels op het conto van arbiter Geiger, die er veel toeliet. Toch maakte de Amerikaan een inschattingsfout, toen hij Blaise Matuidi na een schandalige overtreding slechts een gele kaart toonde. De charge op de enkel Ogenyi Onazi was namelijk rood waard. De Nigeriaan werd uiteindelijk met een brancard afgevoerd.

In het vervolg trok Frankrijk het initiatief steeds meer naar zich toe. Eerst was er nog een poging van Karim Benzema, die door Victor Moses nog van de lijn werd gehaald. Tien minuten voor tijd wist Pogba te scoren, nadat Enyeama onder de bal doorging. En alsof dat voor de Nigerianen nog niet erg genoeg was, werkte Joseph Yobo de bal in blessuretijd achter zijn eigen keeper.