Ronaldo: "Straf voor Suárez terecht"

Ronaldo vindt de schorsing voor Luis Suárez meer dan terecht. De voormalig wereldkampioen met Brazilië vindt dat de ster van Uruguay en Liverpool het goede voorbeeld moet geven. Suárez kreeg donderdag te horen dat hij de komende vier maanden niet mag deelnemen aan voetbalactiviteiten.

De aanvaller van Uruguay beet dinsdag tegenstander Giorgio Chiellini in zijn schouder. Het was al de derde keer in zijn loopbaan dat Suárez een opponent beet. Ronaldo vindt de opgelegde straf van de wereldvoetbalbond terecht. "Ik heb nooit iemand gebeten", zei de oud-topvoetballer tijdens een FIFA-persconferentie. "Ik weet wel dat bijten pijn doen van mijn kinderen. Dan straf ik ze en moeten ze naar de donkere kamer."

"Er zijn al genoeg slechte dingen in de wereld. Voetbal brengt veel mensen plezier, dat moet je niet schaden. Mensen moeten verantwoordelijk worden gehouden voor hun daden. We moeten strijden tegen zaken als geweld en racisme. Het voetbal moet het goede voorbeeld geven. Degenen die zich daar niet houden aan de spelregels moeten worden gestraft", aldus de oud-speler van onder meer PSV, FC Barcelona en Real Madrid.

Over het verloop van het WK is Ronaldo goed te spreken. "Er waren vooraf veel protesten en de bevolking was niet blij. Tijdens het WK zien we een droom waarheid worden. Niemand had ooit gedacht dat we zo'n vriendelijke atmosfeer konden hebben in Brazilië. Ik ben heel blij met de manier waarop het WK zowel binnen als buiten het veld verloopt. Het gemiddelde aantal doelpunten is hoog."