Suárez getuigt niet voor FIFA

Luis Suárez gaat niet getuigen in het kader van het disciplinair onderzoek dat de FIFA is begonnen na het bijtincident van dinsdag. Hij zette zijn tanden tijdens de wedstrijd van Uruguay tegen Italië in de schouder van Giorgio Chiellini. De scheidsrechter nam het incident niet waar, maar de FIFA heeft de sterspeler wel in staat van beschuldiging gesteld. Suárez verscheen woensdag, net als de andere basisspelers, niet op de training van Uruguay.

In het kader van het disciplinair onderzoek dat tegen hem loopt zal Suárez dus niet getuigen. Wilmar Valdéz, voorzitter van de Uruguayaanse voetbalbond, maakte dat bekend op de nationale radiozender Sport 890 bekend.

De FIFA heeft alle videobeelden rondom het incident opgevraagd om tot een beoordeling te kunnen komen. Mogelijk hoort Suárez woensdagavond al welke straf hij krijgt. De verwachting is dat zijn WK al voorbij is.

Advocaten van de oud-Ajacied zijn inmiddels naar Rio de Janeiro gevlogen om de eventuele verdediging van de aanvaller op zich te nemen. Uruguay speelt zaterdag in de achtste finales van het WK tegen Colombia.