[WK Hockey] Argentinië vloert Engeland in strijd om het brons

Argentinië heeft zondagmiddag de strijd om de bronzen medaille gewonnen. De Zuid-Amerikanen versloegen Engeland met 2-0. Lang stond er 0-0 op het scorebord, maar een kwartier voor tijd scoorde Matias Paredes twee keer in twee minuten en was de wedstrijd beslist.

Het Oranjepubliek in het al redelijk goed gevulde Kyocera Stadion wachtte natuurlijk met smart op de finale, maar hoopte ook op een mooie wedstrijd om de derde plaats. In het grootste gedeelte van de eerste helft viel er echter bar weinig te genieten voor de toeschouwers. Lucas Vila dook wel een keer gevaarlijk op voor het Engelse doel, maar hij wipte de bal naast.

Daarna gebeurde er lange tijd weinig meer. Pas aan het einde van de eerste helft veerde het publiek weer een paar keer op. Vijf minuten voor rust kreeg Argentinië de eerste strafcorner van de wedstrijd, maar toernooitopscorer Gonzalo Peillat, die voorafgaand aan dit duel al tien goals maakte, zag zijn inzet gestopt worden door de Engelse doelman George Pinner. Even later ging aan de andere kant van het veld ook de eerste strafcorner van Engeland er niet in.

Lucas Vila kreeg vlak voor rust nog een bal op zijn pols geschoten. Aanvankelijk leek de blessure ernstig te zijn, maar al snel bleek dat de kwetsuur toch meeviel, waarna de Argentijn in de tweede helft terugkeerde binnen de lijnen. In die tweede helft creëerden beide ploegen wederom weinig kansen. Na een kwartier kreeg Matias Rey wel een grote mogelijkheid toen hij in de cirkel stond en de bal uit de kluts voor zijn stick kreeg, maar hij schoot naast.

Een kwartier voor tijd werd er dan toch gescoord. Twee keer zelfs, in twee minuten. Matias Paredes schreef beide treffers op zijn naam. Allereerst omspeelde Parades de Engelse keeper Pinner en schoot hij raak, daarna was hij nogmaals succesvol, dit keer met een tip-in. Daarmee was de wedstrijd vanuit het niets opeens beslist. De Engelsen drongen het laatste kwartier nog wel aan, maar slaagden er niet meer in te scoren, waardoor na de Argentijnse vrouwen ook de Argentijnse mannen er met het brons vandoor gingen.