Vondelpark viert feest met festival

Het Vondelpark bestaat 150 jaar en dat wordt zaterdag gevierd met talloze activiteiten in het park. Het festival wordt zaterdagmiddag geopend door Tygo Gernandt, die het programma aan elkaar praat en zelf ook optreedt. Waylon sluit het festival om middernacht af met een concert.

De zanger is niet de enige artiest die in het Amsterdamse park optreedt. In het Openluchttheater vindt een jubileumconcert plaats georganiseerd door Tjeerd Oosterhuis. Zo beklimt zijn zus Trijntje Oosterhuis het podium en treden ook Edsilia Rombley en Berget Lewis zaterdagmiddag op.

Niet alleen muziekliefhebbers komen tijdens het festival aan hun trekken. Zo is er voor sportievelingen een groot bootcamp georganiseerd, kunnen mensen een lesje Zumba volgen en worden er skatelessen gegeven. Daarnaast vinden er onder meer lezingen en kinderactiviteiten plaats.

Het Vondelpark werd in 1864 aangelegd als het Nieuwe Park op initiatief van een groep particulieren, die een rij- en wandelpark in Amsterdam wilde. In de zomer van 1865 werd het eerste deel voor het publiek geopend. Twee jaar daarna werd het beeld van dichter Joost van den Vondel geplaatst en krijgt het de bijnaam Vondelspark.

Het park is een van de trekpleisters van de hoofdstad. Jaarlijks wordt het Vondelpark door ruim twaalf miljoen mensen bezocht. De Amsterdamse zender AT5 maakte onlangs een tv-serie over het park. In Ons Vondelpark worden niet alleen de bezoekers belicht, maar ook de medewerkers en handhavers van het park.


Vondel was goed - Jan Boezeroen (Bron YouTube - depindacruw)