Woede om naakte hippies in park

Dat naaktlopen in de jaren 70 een stuk normaler was dan tegenwoordig, blijkt uit de consternatie die donderdag in Amsterdam is ontstaan om een stel naakte hippies. Dat meldt de Telegraaf.

Door de gemeente was toestemming gegeven om opnames in het Vondelpark te maken voor de film LOVE & PEACE. De film draait om hippies in de seventies. Toen neukte men wat af in het Vondelpark, op de Dam en ga zo maar door.

Dat kan nu natuurlijk niet meer. Boze parkbezoekers deelden donderdag flyers uit met een welgevallige blote hippie erop en een tekst die stelt:

"Een filmmaker zou geen vergunning moeten krijgen om tijdens normale openingstijden van het Vondelpark, tussen moeders met spelende kinderen, tussen normale mensen die rustig willen recreëren, filmopnamen te maken van hippies die naakt rondlopen, van dansende meisjes met blote borsten, van stelletjes die schaamteloos voor iedereen zichbaar de liefde bedrijven?"

Of de genoemde moeders daadwerkelijk moraalridders waren die vanaf hun high horse met paarsgepunte lans en een kort, pittig kapsel hun fiftiesgelijk kwamen halen, of dat ze eigenlijk weinig problemen hadden met dansende blote meisjes, is niet bekend.