Van der Vaart mist WK door kuitblessure

Rafael van der Vaart zal het het aankomende wereldkampioenschap voetbal in Brazilië niet meemaken als speler. De middenvelder heeft een dinsdag op de training een kuitspier in zijn rechterbeen verrekt. Dit bleek na het medisch onderzoek woensdag. Bondscoach Louis van Gaal heeft daarop besloten hem niet op te nemen in de definitieve selectie. 

Van der Vaart leek door een matig seizoen bij Hamburger SV, dat nipt aan degradatie ontsnapte, al niet zeker van zijn plek in de defintieve groep. De trainingsweek in Portugal was ook al niet positief voor Van der Vaart. Hij moest enkele trainingen missen vanwege griep en liep op de laatste training deze blessure op. 

Van der Vaart loopt zijn derde WK-deelname mis na optredens in 2006 en 2010. Hij had samen met Robin van Persie, Wesley Sneijder en Arjen Robben recordhouder Aron Winter kunnen evenaren als enige international tot nu toe die drie mondiale eindtoernooien meemaakte.

De 109-voudig international is al de derde speler van Oranje die het WK moet laten schieten als gevolg van blessureleed. Kevin Strootman en Greogry van der Wiel missen het WK vanwege respectievelijk een kruisbandblessure en een knieblessure.