Ecclestone niet eens met kritiek op Strategy Group

Formule 1-baas Bernie Ecclestone is het niet eens met de kritiek die geuit is op de Strategy Group. Force India, Sauber, Caterham en Marussia uitten kritiek omdat zij niet invloed hebben op de besluitvorming binnen de sport, die door de grote teams geregeld wordt.

De Strategy Group bestaat uit Ferrari, Lotus, McLaren, Mercedes, Red Bull en Williams. Toro Rosso wordt door eigenaar Red Bull vertegenwoordigd. De rest van de teams moet voldoen aan de door die teams opgestelde regels. Zo hebben deze de door FIA-president Jean Todt voorgestelde budgetlimiet tegengehouden en zijn in plaats daarvan gekomen met enkele kleine maatregelen die de kosten slechts weinig drukken. Dit tot ongenoegen van de kleinere teams.

Ecclestone zegt in The Independent het geen probleem te hebben dat niet alle teams vertegenwoordigd zijn. "Vier teams hebben geen stem in de Strategy Group en waarom niet? Omdat de renstallen die wel vertegenwoordigd zijn in de Strategy Group zich tot en met 2020 aan de Formule 1 verbonden hebben en garanties hebben gegeven."

Caterham-teambaas Cyril Abiteboul kan niets met de uitleg van de 83-jarige Brit. "De mening van Caterham doet er minder toe dan de mening van Ferrari, dat begrijp ik nog. Maar dat betekent niet dat ze ons maar buiten moeten sluiten. We kunnen op zijn minst meepraten, al is het maar voor de transparantie."