'Huwelijk Joran van der Sloot nabij'

Joran van der Sloot en Leidy Figueroa hebben bijna alles rond om elkaar het jawoord te geven. Dat heeft Van der Sloots advocaat, Máximo Altez, woensdag gezegd. Volgens hem is er nog geen datum geprikt.

Alles wat wettelijk geregeld moet worden voor het huwelijk van de 26-jarige Van der Sloot en de zwangere Peruaanse is zo goed als rond, zei Altez. De raadsman zei eerder nog dat de directeur van de gevangenis waar Van der Sloot vastzit wordt omgekocht om het huwelijk te verhinderen.

Figueroa is volgens Altez vijf maanden zwanger van een jongen. Van der Sloot houdt zich in de Peruaanse gevangenis bezig met het leren van de Engelse taal aan medegevangenen en een studie.

Van der Sloot werd begin 2012 veroordeeld tot een celstraf van 28 jaar voor de moord op de Peruaanse studente Stephany Flores. De VS willen de Nederlander na het uitzitten van zijn straf in Peru vervolgen voor omkoping. Hij had de moeder van Natalee Holloway beloofd informatie te verstrekken over de verdwijning van haar dochter in 2005, in ruil voor 250 duizend dollar. Dit liet hij echter na.